TTÜ võtab sel suvel vastu ligi 4000 uut üliõpilast

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) alustab nädala pärast, 20. juunil tudengite vastuvõttu, sisseastumiskatsele registreerimine algab juba esmaspäeval, 15. juunil. Kokku võtab ülikool tänavu vastu 3971 uut tudengit. 

Enamikule TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik laia matemaatika ja eesti keele riigieksami sooritamine. Laia matemaatika riigieksami tulemus peab olema vähemalt 50 punkti, eesti keele eksamitulemus vähemalt 35 punkti ning kahe eksami summa vähemalt 100 punkti, teatas ülikooli pressiesindaja.

TTÜ annab võimaluse teha eesti keele ja matemaatika sisseastumiskatset ka tehnikaülikoolis, selleks on vaja eelnevalt registreeruda 15. kuni 24. juunini TTÜ kodulehel. Katsed on tasuta ja toimuvad TTÜ peamajas Tallinnas: matemaatika sisseastumiskatse on 26. juunil kell 10, eesti keele sisseastumiskatse on 29. juunil kell 10. Matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatseid saab sooritada igaüks, kes ei ole sooritanud erialale kandideerimiseks nõutud riigieksameid või soovib matemaatika riigieksami tulemust parandada. Katsete tulemused kehtivad vaid TTÜsse kandideerimisel.

TTÜ majandusteaduskonna, Tartu Kolledži keskkonnajuhtimise ning Tallinna kolledži maastikuarhitektuuri erialadele saab kandideerida ka kitsa matemaatika riigieksami tulemusega, ent laia matemaatika riigieksamitulemus annab lisapunkte. Sotsiaalteaduskonna erialadele kandideerimine on sisseastumiskatsetega. Rakenduskõrgharidusõppesse kandideerimiseks on nõutav minimaalne keskharidust tõendava dokumendi keskmine hinne 3,5.

Sisseastumise infosüsteemis SAIS saab avaldusi esitada 20. juunist kuni 3. juuli kella 15ni. TTÜs kohapeal saab dokumente esitada tööpäevadel 25.juuni-3.juuli kell 15, samuti kõigis viies TTÜ kolledžis: Tartu, Virumaa, Tallinna ja Kuressaare kolledžites ning Eesti Mereakadeemias. Esmakordselt on sel aastal avalduste esitamise aeg internetis avatud varem kui kohapeal, et kandidaatide jaoks oleks võimalus esitada avaldusi pikem.

Uusi tudengeid võetakse vastu kokku 104-le erialale. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppes on vastuvõtt 50 erialale, magistriõppes 44-le ning doktoriõppes 10-le õppekavale. Vastuvõtt TTÜsse on kolmes õppevaldkonnas: tehnika, tootmine ja ehitus; loodus- ja täppisteadused; sotsiaalteadused, ärindus ja õigus.

Magistriõppes on uueks õppekavaks Euroopa arhitektuur. Samuti toimub üle mitme aasta vastuvõtt maastikuarhitektuuri erialale, nüüdsest Tallinna Kolledži õppekavana.

2014. aasta suvel esitati Tallinna Tehnikaülikooli ligi 10 000 sisseastumisavaldust. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 5 635 avaldust, magistriõppesse 2 608 avaldust ja doktoriõppesse 118 avaldust. Välistudengite vastuvõtt tõi ligi 1000 avaldust.

TTÜ suvise vastuvõtu ajakava

15.-24. juuni: eelregistreerimine TTÜ matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatsetele.

20. juuni- 3. juuli kell 15: avalduste ja dokumentide esitamine bakalaureuse-, inseneri-, rakenduskõrgharidus-, magistri- ja doktoriõppesse SAISi vahendusel.

25. juuni- 3. juuli kell 15: avalduste ja dokumentide esitamine bakalaureuse-, inseneri-, rakenduskõrgharidus-, magistri- ja doktoriõppesse tööpäevadel TTÜs kohapeal ning SAISi vahendusel.

26. juuni ja 29. juuni: matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatsed Tallinnas.

10.-17. juuli: SAISis avaldatakse bakalaureuse-, inseneri-, magistri- ja rakenduskõrgharidusõppesse vastuvõetute esialgsed nimekirjad. Pärast seda peavad õpilased oma koha kinnitama.

19. august: SAISis avaldatakse vastuvõetud üliõpilaste lõplikud nimekirjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles