Pirita jõe äärsed lõkkeplatsid mattuvad prügi alla

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast Pirita jõe äärsel lõkkeplatsil
Prügikast Pirita jõe äärsel lõkkeplatsil Foto: Lugeja foto

Pirita jõe äärde on rajatud ala, kus on mitu lõkkeplatsi, ent maaliline loodus ja vaade jõele on rikutud prügi poolt, mis vedeleb selleks ette nähtud prügikastide kõrval.

Pirita Linnaosa Valitsus on rajanud piknikuplatsi reformimata riigimaale koostöös RMKga ja pakutud võimalusi kasutatakse väga agaralt. Suur käidavus tähendab ka palju jäätmeid, mida jäetakse prügikastide kõrvale ja mujale loodusesse.

Prügikastid on väiksed ja sageli täitunud, mistõttu külalised asetavad prügi prügikasti kõrvale, kust see lendub mööda platsi laiali. Linnaosavalitus on probleemist teadlik ja püüab seda vastavalt võimalustele parendada. «Oleme kevadel lisanud alale prügikaste ja ala koristatakse kaks korda nädalas,» teatas Pirita linnaosavalituses pressiesindaja Andre Hanimägi.

«Probleem on aga ka selles, et prügikastidesse ja kõrvale jäetakse prügi, mille sinna jätmine on absurdne. Näiteks mõne grilli pakend. Prügikastid on eelkõige mõeldud ikka selle jaoks, et kui jääb vorstipakend või muu olmeprügi grillimisest järele, siis saab selle mugavalt seal ära visata. Sellise kasutamise juures pole kahjuks imestada, et need kiirelt täituvad,» selgitas Hanimägi.

«Siinkohal paneks inimestele südamele, et prügikasti kõrvale või mujale loodusesse ei tohi jäätmeid jätta. Kui prügikast on täis, on kindlasti võimalik vähemalt osa enda jäätmeid kaasa võtta ja panna need prügikasti kodus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles