Tallinna koolid õpivad politsei käe all kriisiolukordade lahendamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriisiõppus linnavalitsuses.
Kriisiõppus linnavalitsuses. Foto: Peeter Langovits

Haridusamet korraldab koostöös politsei- ja piirivalveametiga 16. juunil pealinna koolidele kriisolukordade lahendamise õppuse.

Kriisiõppust juhib politsei, oma erivarustust ja valmisolekut kriisolukordadeks tutvustavad kiirreageerijad, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Tegu on pilootprojektiga, kus osaleb esialgu viis kooli. Igast koolist on õppusele oodatud 5-8 kriisimeeskonna liiget ehk inimesed, kes võimalikes ohuolukordades reaalselt vastutuse võtavad.

Politsei töövaldkonda kuuluva kriisiolukorra võib kaasa tuua pommiähvardus, relva kaasatoomine kooli, kaaslaste ja õpetajate ähvardamine jne, halvemal juhul aga ähvarduste elluviimine. Arvestades võimalike ohtudega peab iga kooli personalil oskama ohtudele reageerida nii, et õpilaste ja töötajate turvalisus oleks maksimaalselt tagatud.

Lauaõppusena toimuval koolitusel viiakse läbi rühmatöid areneva sündmustikuga, mille käigus lahendatakse mitmeid erinevaid olukordi. Iga rühma tegemisi jälgib ja juhendab politseinik. Kõikidele rühmadele antakse tagasisidet ja juhtnööre edasiseks.

Kriisiolukordade lahendamise õppustega on plaanis jätkata, kuni kõik koolid on selle läbinud. Esimene õppus viiakse läbi Ristiku põhikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles