Prantsuse lütseum saab lõpuks spordihoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule detailplaneeringu, mis võimaldaks Prantsuse lütseumi juurde rajada spordihoone.

Hariduse tn 3 ja Hariduse tn 3a kinnistute detailplaneering loob võimaluse 7900 ruutmeetri suurusele alale maa-aluse ja kuni kahe maapealse korrusega spordihoone rajamiseks ja kooli abihoone rekonstrueerimiseks.

Praegu Prantsuse lütseumil oma kooli territooriumil sportimiseks võimalusi pole. «Kool on sunnitud kasutama kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks avalikke spordihooneid ja staadione,» nentis abilinapea Taavi Aas.

Detailplaneeringu koostas QP Arhitektid OÜ.

Planeeritav maa-ala jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Krundile ehitatav spordihoone ühendatakse maa-aluste koridoridega Prantsuse Lütseumi peamajaga ja Hariduse tn 8 asuva algklasside koolihoonega. Spordihoonega külgnevale õuealale planeeritakse spordiväljakud, mis annab õpilastele võimaluse tegeleda erinevate spordialadega ka vabas õhus.

Spordihoone fassaadide kujundus peab olema neutraalne ning materjali ja välisviimistluse poolest mitte varjutama ajaloolist koolihoonet ning kogu Hariduse tänava terviklikku arhitektuurset ansamblit. Hoone projekteerimisel tuleb lähtuda arhitektuurivõistluse võidutööst «Balle».

Hariduse tn 3 kinnistul asub Tallinna Prantsuse Lütseum. Arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud ja 1937. aastal valminud neljakorruseline koolihoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles