Luite selts kaebas Tallinna linnavalitsuse kohtusse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni raudteeülesõit on ligi 800 elanikuga Luite asumi ainus otseühendus kesklinnaga.
Veerenni raudteeülesõit on ligi 800 elanikuga Luite asumi ainus otseühendus kesklinnaga. Foto: Liis Treimann

Luite selts koos lähipiirkonna ettevõtete ja linnaelanikega esitas Tallinna halduskohtule kaebuse Tallinna linnavalitsuse tegevuse vastu, mille eesmärk on Veerenni tänava raudteeülesõidu sulgemine alates tänavu oktoobrist.

Kaebajad leiavad, et Tallinna linna tegevus rikub mitmeid õigusakte, sealhulgas planeerimisseadust ja teeseadust. Kaebajad taotlevad kohtult ka esialgset õiguskaitset.

«Kaks korda, 2012. ja 2013. aasta sügisel on linnavalitsus meie protestide mõjul sulgemist edasi lükanud. Seekord ei näinud me asumi elanike ja ettevõtjate ning laiemalt tallinlaste õiguste kaitsmiseks muud võimalust, kui pöörduda kohtusse,» ütles Luite seltsi juhatuse liige Marius Mets.

Kaebajate hinnangul on Tallinna linna tegevuse eesmärk õigustada eraarendaja huvides rajatud Tehnika tänava-Järvevana tee ühendustee ehitamist Euroopa Liidu rahade toel, mitte võimalike liiklusohtude vähendamine Veerenni ülesõidul ja mujal piirkonnas. Asumit kesklinnaga siduv otsetee lõigatakse läbi ning liiklus suunatakse pea kahekilomeetrise ringiga läbi liiklusohutuse standarditele mittevastava ringristmiku, leiavad kohalikud elanikud. Hoolimata korduvatest arupärimisest kahe ja poole aasta jooksul pole luitelased saanud linnavalitsuselt ka selgelt vastust, kuidas raudteeülesõidu sulgemise puhul tagatakse liiklejate ohutus asumis ja plaanitud ülekäigul ning ühistranspordiühendus kesklinnaga. Samuti halveneb operatiivsõidukite ligipääs asumile, mida kinnitab ka linnavalitsuse tellitud liiklusuuring.

Luitelased on Veerenni ülesõidu sulgemise vastu kogunud paari nädalaga rohkem kui poolteist tuhat allkirja, neist üle 650 elektrooniliselt petitsioon.ee keskkonnas. http://petitsioon.ee/veerenni-poolt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles