Naismootorratturid korraldavad pühapäeval suure grupisõidu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: WIMA Estonia

Mootorrattaühing WIMA Estonia korraldab pühapäeval koostöös maanteeametiga naismootorratturitele ohutu grupisõidupäeva, mille lõpetuseks sõidavad kümned naised mootorratastel Tallinna piirilt Laitsesse.

Koolituspäeva ja ühise sõidu eesmärk on jagada turvalise grupisõidu kogemusi ning anda teistele liiklejatele märku, et ilmade soojenedes on teedel taas kaherattalised. Praeguse seisuga on grupisõidul osalemisest teada andnud ligi poolsada naismootorratturit, kuid korraldajad ootavad liituma ka kõiki teise naisi mootorratastel.

«Grupis sõitmised nõuavad ratturitelt head tahet ja koostööd ning eelkõige osavat mootorratta valitsemist,» selgitas naismootorrattaühingu WIMA Estonia juhatuse liige Anneli Pille.

Kuna kaherattaliste juhtide arv kasvab aasta-aastalt ka naiste seas, otsustati koos Maanteeametiga korraldada naistele grupisõiduteemaline sündmus, kus räägitakse lahti grupisõidu alusreeglid ja antakse võimalus neid reegleid kohe ka rakendada. Pille sõnul võib grupisõit olla suurepärane elamus või täielik läbikukkumine, kui seal osalejad ei pea reeglitest kinni.

Maanteeameti ennetustöö osakonna peaspetsialisti Kerstin Kolmanni sõnul vajab kaherattaliste sõidukitega liiklejate ohutuse temaatika kõrgendatud tähelepanu ja käsitlemist ka seetõttu, et üha enam rattureid satub liiklusõnnetustesse. Seetõttu ei pöörata üritusel tähelepanu vaid kaherattaliste sõidukitega liiklejate arvu kasvule ning ohutule koossõidule, vaid ka sõidu- ja turvavarustuse olulisusele, et ratturid end ka ise liikluses paremini nähtavaks teeksid. Maanteeameti, WIMA Estonia, Motodepoo ja Eesti Motomatkajate Klubi koostöös on selleks valminud turvavarustuse olulisust selgitav infoteatmik, millega saab tutvuda siit.

Grupisõidupäev naistele ehk Naiste Päev 2015 algab koolitusega Tallinna piiri ääres asuvas Hotelli Salzburg ning jätkub ühise grupisõidu ja piknikuga Laitse Graniitvillas.

Grupisõidupäeva ajakava:

11:30 kogunemine hotelli Salzburgi ees (Pärnu mnt 555, Laagri)

12:00 infotund hotelli konverentsisaalis, kus saavad sõna Maanteeameti esindaja Villu Vane, Eesti Motomatkajate Klubi Moto-Survivali koolitaja Kärt Vahtra ja Tartu motoklubi Royal Riders MC liige Elo Roosileht, kes räägivad ohutust liiklemisest grupis sõites

13:00 jagunemine gruppideks ning algab ühissõit Laitse Graniitvilla poole

14:00 saabumine Laitse Graniitvillasse, piknik ja vabas vormis arutelu grupisõidu teemadel

Korraldajad paluvad osalejatel riietuda võimalusel autojuhtidele märgatavana, sobivad näiteks värvilised aksessuaarid või neoonvestid. Korraldajad paluvad saate registreerumiseks e-kiri aadressile naistepaev@wima.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles