Tallinna ärimees langes koduuksel palgamõrva ohvriks

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas pandi toime selle aasta esimene palgamõrv.
Tallinnas pandi toime selle aasta esimene palgamõrv. Foto: SCANPIX

Uurijad murravad pead Eesti tänavuse aasta esimese palgamõrva kallal – pühapäeva õhtul lasti Tallinnas Nõmmel kodumaja ees maha ametlikult laitmatu taustaga ettevõtja.


40-aastane vene rahvusest ärimees tapeti püstolilasuga pähe pühapäeva õhtul kella seitsme paiku Tallinnas Nõmmel Kauge tänaval oma kodumaja ees, kui ta oli parajasti koju saabunud. Tapatööst teatas politseile ja kiirabile tema naine, kes vereloigus lamavat meest nähes šoki sai.

«Kõik kuriteo asjaolud viitavad, et mõrtsukas passis ohvrit tema kodu ees,» kommenteeris juhtunut Põhja prefekt Elmar Vaher. «Lasud ja kuriteokohalt äraminek – kõik viitavad sellele, et tegemist võib olla tellimustööga.»

Kui selles, et tegu on ilmselgelt palgamõrvaga, on uurijad ühel meelel, siis mõrva põhjusi alles uuritakse. Politsei kontrollib nii võimalust, et palgamõrva ajendiks olid mehe ärihuvid, kui sedagi, et ta võidi maha lasta hoopis mõnel isiklikul ajendil.

«Selle kuriteo lahendus on kindlasti uurijatele väga tõsine väljakutse ja kriminaalpolitsei peab selle kallal praegu kõvasti ajusid ragistama,» rääkis prefekt Vaher.

Uurijate töö muudab raskemaks seegi, et mahalastud ettevõtjal polnud pealtnäha mingeid probleeme. Teadaolevatel andmetel oli ta elanud täiesti seaduskuulekat elu.

«Meie huviorbiidis pole ta vähemalt kordagi varem olnud,» kinnitas Vaher.

Veel kümmekond aastat tagasi oli palgamõrv Eestis levinud tapmisviis, kui tapja värbamine maksis keskeltläbi tuhat USA dollarit. Palgamõrtsuka käe läbi leidis oma otsa mitu allilmategelast, endine Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa jt.

Ent viimane kõmulisem palgamõrv jääb siin rohkem kui viie aasta taha, kui Pirita-Kosel tapeti samuti kodumaja ees allilmaautoriteet Kalev Kurg.

«Sel aastal on see esimene sellise käekirjaga kuritegu Tallinnas,» ütles prefekt Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles