Politsei tabas Tallinnas mitu korterivarast

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid eelmisel nädalal kinni vähemalt kolm meest, keda kahtlustatakse mitmes varguses ja selle katses.

Prokuratuuri taotlusel võeti mehed, keda on ka varasemalt sarnaste kuritegude eest karistatud, vahi alla. Kõigi kahtlustatavate kiirele kinnipidamisele aitasid kaasa tähelepanelikud inimesed.

31. mail kella kolme ajal öösel murti sisse Pirital asuvasse eramusse. Varastele sattus peale koju jõudnud majaomanik, kes palus kohe politsei abi. Kohale saabunud politseipatrull pidas teenistuskoera abiga Lasnamäel kinni kaks Leedu kodanikku, keda on alust kahtlustada kirjeldatud sissemurdmises ja varguses.

Politseinikud viisid põgeneda üritanud mehed jaoskonda ning läbiotsimise käigus leiti neilt mitmeid varastatud esemeid, mis kuulusid sissemurtud maja omanikule. Ringkonnaprokurör Katrin Pärtlase sõnul taotles ta kohtult leedulaste vahistamist, et vältida kriminaalmenetlusest kõrvalehoidmist ja uute kuritegude toimepanemist. «Tänapäeval ei ole enam ammu haruldane, et varguses kahtlustatavad on tulnud siia «tööle» hoopis mõnest lähiriigist. Lisaks on olnud ka selliseid juhtumeid, kus näiteks Ida-Virumaal elav kurjategija käis bussiga Tallinnas ühepäevastel vargusretkedel ning sõitis hiljem koju tagasi,» selgitas prokurör.

Eelmise nädala kolmapäeva varahommikul teatati politseile vargusest Rae vallas. Häirekeskusesse helistas mees, kes kuulis akna taga kahtlast saginat ning õue minnes märkas talle tundmatut meest ära jooksmas. Põgenemise käigus viskas viimane maha kannatanule kuulunud sülearvuti ning hiljem selgus, et varga saagiks olid langenud ka samast majapidamisest pärit erinevad esemed. Patrull pidas sündmuskoha läheduses varguses kahtlustatavana kinni 34-aastase Valeri. Kuna Valeri on varasemalt mitmete varguste toimepanemise eest karistatud, taotles prokuratuur mehe vahistamist ning kohus rahuldas selle taotluse.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse vanem Toomas Jervson kiidab ennekõike valvsaid inimesi, kelle kärme reageerimine ja politsei teavitamine aitas kaasa kuritegudes kahtlustatavate kiirele kinnipidamisele. «Mistahes kuriteole pealesattumisel tuleks esimesel võimalusel sellest teatada politseile, kellel on pädevus ja piisavalt häid võimalusi kahtlustatavate kinnipidamiseks. Isegi kui alati ei õnnestu kohe kuriteopaigal kedagi tabada, on igasugune teave väga vajalik selleks, et koguda andmeid ning kuritegu lahendada,» ütles Jervson.

Jervsoni sõnul ei tasuks ise varast püüdma hakata, kuid kindlasti tuleks meelde jätta isiku kirjeldus, teha kasvõi mõni videosalvestus ning jätta võimalusel meelde tema liikumissuund.

Tänavu viie kuu jooksul on Põhja prefektuuri korterivarguste uurimise grupp pidanud kinni vähemalt nelikümmend eluruumi varguses kahtlustatavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles