Fooriülbikust bussijuht jääb preemiast ilma

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnaliinibuss sõitis keelava tulega Tallinnas hipodroomi ees olevale ülekäigurajale, mida ületas parasjagu jalakäija. Reegleid rikkunud bussijuht jääb preemiast ilma.

Tallinna Linnatranspordi AS pressiesindaja Urmas Toomingu sõnul ei saa punase tulega ristmikule sõitmist millegagi õigustada ja karistuseks jääb juht preemiast ilma. «Bussijuhiga on räägitud, ta saab oma eksimusest aru ning kahetseb seda,» ütles Tooming.

Bussijuht ületas ülekäiguraja keelava fooritulega, sest kaotas kabiini kõrval toimunud valjuhäälse sõneluse tõttu tähelepanu. «Bussi salongis otse bussijuhi kabiini läheduses tekkis valjuhäälne sõnelemine sõitjate vahel. Juht vaatas korraks tagasi, et mis toimub. Kui ta uuesti pilgu ettepoole suunas, oli fooris juba punane tuli süttinud. Juht pidurdas kergelt, kuid mitte järsult, sest see oleks võinud kaasa tuua veel midagi hullemat. Näiteks oleks keegi salongis kukkunud ja end vigastanud,» selgitas Tooming juhtunut.

Statistikat selle kohta, kui palju on ühissõidukite juhid politseilt hoiatusi ja trahve saanud, Tallinna Linnatranspordi ASil ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles