Loomasõbrad paanikas: Lasnamäel maetakse kassipere elusalt maa alla!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojustrassis elavad kassid käivad aeg-ajalt ka väljas, kuid pelgavad inimesi ja neid pole õnnestunud kinni püüda.
Soojustrassis elavad kassid käivad aeg-ajalt ka väljas, kuid pelgavad inimesi ja neid pole õnnestunud kinni püüda. Foto: Postimees.ee lugeja

Lasnamäel Ümera tänaval remonditakse soojustrassi ning loomasõprade väitel ähvardab seetõttu surmaoht seal elavat kassiperekonda.

Ühenduse Help Estonian Pets liige Eleonora Loginova rääkis rus.postimees.ee’le, et Ümera tänava majade nr 21 ja 23 vahel pesitsevad soojustrassi ühes ilma luugita kaevus kaks täiskasvanud kassi ja viis kassipoega.

Naabermajade elanikud hoiatasid trassi remondiga tegeleva Tallinna Kütte esindajaid, et augus elavad kassid. Esimest korda aeti auk täis 21. mail ning siis teatas firma majaelanikele, et kassid püüti enne seda kinni.

«Inimesed ei uskunud seda juttu, kaevasid augu ise lahti ja nende kõige hullemad kahtlused osutusid tõeks: kass koos poegadega oli seal, kuid loomad kartsid välja tulla. Kujutage ette seda õudust, kui nad elusalt maeti,» rääkis Eleonora.

Pärast seda katsid küttefirma töötajad augu plaadiga, jättes agu nii palju lahti, et kassidel oli võimalik sealt välja tulla.

22. mail tulid loomade hoiupaiga töötajad, kuid neil ei õnnestunud kasse kinni püüda. Kassid kardavad inimesi ja ei lase kedagi endale lähedale.

«Eile taheti auk kinni betoneerida, kuid elanikud ja meie aktivist helistasid Tallinna Küttesse ja palusid tööd edasi lükata, et oleks võimalik kassid sealt ära toimetada. Firma nõustus kolm päeva ootama,» rääkis Loginova.

Üks nende ühenduse liige on valmis kõik kassid enda juurde võtma ning neile uued kodud otsima. Loomakaitsjad proovisid ka ise kasse kinni püüda, kuid seni edutult. Kõige rohkem kardavad nad seda, et auk võidakse kinni ajada.

Tallinna Kütte kommunikatsioonijuht Karin Härmat kinnitas, et nüüd on ettevõte probleemiga kursis, aga esimesel korral olevat nende töötaja teadmatusest augu täis ajanud. Praegu saavad kassid vabalt liikuda. «Me püüame leida sellele probleemile parima võimaliku lahenduse,» lubas Härmat.

Ta lisas, et tööde jätkamiseks mingit tähtaega ei ole ja Tallinna Küte on valmis ootama niikaua, kuni kõik kassid on sealt ohutusse kohta toimetatud. «Meie ei ole mingit tähtaega seadnud. Kuna sellel trassil teeb töid üks meie alltöövõtja, siis tema esindaja võis asjast lihtsalt valesti aru saada. Nüüd on ka alltöövõtjale antud selge korraldus, et enne ei tohi seal midagi teha, kui loomad on ära viidud.»

Täna hommikul teatati Lasnamäelt, et kassiema ja kolm poega saadi eile hilisõhtul kätte ning nad on praegu ühe loomakaitsja kodus. Veel ühe kassipoja sai kätte keegi tundmatu naine. Praegu on soojustrassis veel vaid kaks kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles