Õpilased sattusid süstamatkal merehätta

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile pärastlõunal sattus Kaberneeme lahel merehätta põhikooliõpilastest koosnev süstameeskond, ent kaaslaste, politsei- ja piirivalveameti ja vabatahtlike abiga lõppes sündmus siiski õnnelikult. 

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnas Postmehele, et 24-liikmeline süstameeskond -  8. klassi õpilased koos õpetajate ja instruktoritega - sattus eile pärastlõunal kella 14 ajal Kaberneeme lahel Koipsi ja Rohusi saarte vahelisel alal merehätta. 

Tugev tuul ajas süstaseltskonna lahku ning üks süst koos matka juhendajaga läks ümber. Lähedal olnud kaaslased moodustasid seejärel kolmest süstast parve ning aitasid mehe veest välja.

Pool tundi pärast hädaabikõne saamist sündmuskohta jõudnud PPA helikopter viis alajahtunud süstasõitja haiglasse, kus talle anti esmaabi ning õhtul pääses mees juba kodusele ravile. Vabatahtlikud toimetasid õhtuks ülejäänud seltskonna väikesaartelt turvaliselt mandrile ning keegi meedikute abi ei vajanud, teatas politsei pressiesindaja.

Politsei- ja Piirivalveameti merevalvekeskuse vanem Ivar Treffneri sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega. «Tugeva tuulega süstadel merele minna on tõsine risk. Kuigi noored olid leidlikud ning päästsid vette kukkunud kaaslase ning ükski inimene tõsisemasse ohtu enam ei sattunud, võinuks ilma halvenedes meeleolukas matk päädida hulga tõsisemate tagajärgedega. Merele minnes tuleb alati hinnata riske ning iga väiksemagi kahtluse korral tuleks plaanid ümber mängida - kas siis veele minekut edasi lükata või valida süstamatkaks mõni teine, ilmaoludega sobilikum koht,» rääkis ta.

Merevalvekeskuse juht paneb inimestele südamele, et nii merele kui ka teistele veekogudele minnes tuleb teha kõik selleks, et sõit veel kulgeks turvaliselt. «Nõuetekohane päästevarustus, laetud ja töökorras telefon, kaine ja puhanud meel ning reisiks valitud sobilik ilm on need elementaarsed tõed, mida iga enda elu ja tervisest hooliv inimene peaks järgima,» ütles ta.

Merele minnes tuleks oma tegemistest teavitada ka lähedasi ning hätta sattumisel helistada kohe hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles