Rannahooajaks vormi: kõik Tallinna välijõusaalid kaardil

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks/Postimees

Tallinna on viimastel aastatel ehitatud mitmed välijõusaale, kus inimesed saavad enne algavat rannahooaega keha tasuta trimmi ajada. Tallinncity pani kõik Tallinna avalikud jõulinnakud kaardile!

Lihastoonuse hoidmiseks ja arendamiseks pole ilmtingimata tarvis rassida jõusaalis –  ka linnakeskkond välijõusaalide ning mänguväljakutega pakub erinevaid võimalusi vormi parandada.

«Inimesed võiksid teadvustada endale seda, et neid harjutusi, mida saab teha erinevatele lihasgruppidele, väga väikeste vahenditega, on väga palju. On lihtsalt vaja natuke pealehakkamist ja nuputamist,» ütles MTÜ Liigutame juhatuse liige Mihkel Lees. «Oleme välja töötanud õppevideod, mis näitavad, kuidas neid harjutusi teha. Väljas treening ei pruugi olla kuidagi piiratum, kui jõusaali treening – tuleb lihtsalt kasutada natukene rohkem loovust.»

Väijõusaalid koguvad populaarsust. «Ma arvan, et välijõusaalid lähevad järjest populaarsemaks. Kui veel mõned aastat tagasi võõristati oluliselt rohkem, siis mida rohkem selliseid sportimisvõimalusi tekib ja sellist liigutamise võimalust propageeritakse, seda parem,» selgitas Lees.

Harjutusi, mida välijõusaalis teha, saad vaadata SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles