Kolme hukkunuga tulekahjukohas suitsuandurid ei töötanud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel Tallinnas Maarjamäel Kase tänaval kolm inimelu nõudnud tulekahju tekkekohas olid küll suitsuandurid, kuid need ei töötanud.

Naabrite sõnul võib tulekahju põhjusena kahtlustada ka alkoholi. Põhja päästekeskuse teatel olid majas küll suitsuandurid, kuid need polnud nõuete kohaselt paigaldatud, vaid seisid lihtsalt kapi peal. Ööl vastu tänast puhkes Kase tänaval kahekorruselise elamu teisel korrusel tulekahju. Öösel kell 2.34 tulekahjuteate saanud päästjad leidsid suitsu täis ruumidest kolm inimest, kes anti kohe üle kiirabile, kuid kelle elusid enam päästa ei õnnestunud.

Põhja prefektuuri andmetel olid hukkunutest kaks mehed ja üks naine. Ühe sama tänava elaniku sõnul olevat naine olnud ka maja teise korruse omanik. Naaber rääkis, et hukkunu olevat olnud endine õpetaja, kelle elutee oli mingil hetkel viltu kiskunud ning oma osa olevat tema elus olnud ka alkoholil. Maja esimene korrus kuulub teisele omanikule ning seal elav inimene ajakirjanikega rääkida ei soovinud.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 3.13 ja kustutati lõplikult kell 5.01. Tulekahju olid kustutamas päästjad Kesklinna ja Pirita päästekomandodest. Maja teine korrus sai põlengus tugevaid tahma- ja kuumakahjustusi ning esimene korrus veekahjustusi. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus. Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 26 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles