Pirital põlengus hukkunutest üks oli naine ja kaks meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinnas Pirital ööl vastu esmaspäeva elumaja põlengus hukkunud kolmest inimesest kaks olid mehed, üks aga naine.

Põhja prefektuuri teatel olid hukkunud keskealised inimesed, nende täpsete isikuandmete selgitamine alles käib.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Pirital Kase tänaval asuvast elamust esmaspäeva öösel kell 2.34. Helistajaks oli sama maja esimese korruse elanik. Tema sõnul tuli maja teiselt korruselt suitsu ja seal võisid olla inimesed sees.

Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, oli kogu maja suitsu täis ning tulekahju oli puhkenud kahekordse maja teise korruse elutoas. Esimese korruse elanikud olid iseseisvalt majast evakueerunud. Päästjad alustasid kohe võimalike kannatanute otsimisega ja tulekahju kustutamisega. Teiselt korruselt leidsidki päästjad kolm kannatanut, kes anti üle kiirabile, kuid kelle elusid enam päästa ei õnnestunud.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 3.13 ja kustutati lõplikult kell 5.01. Tulekahju olid kustutamas päästjad Kesklinna ja Pirita päästekomandodest.

Tulekahju sai alguse teise korruse eluruumis asuvast elutoast. Kogu teine korrus sai põlengus tugevaid tahma- ja kuumakahjustusi ning esimene korrus veekahjustusi.

Menetleja tuvastas sündmuskohalt kaks suitsuandurit, millest üks oli ka töökorras, kuid mõlemad andurid olid nõuetekohaselt paigaldamata, mis tähendab, et need paiknesid kahes toas kapi peal ning sellest tulenevalt ei andnud need õigel ajal tulekahjust märku.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 26 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles