Politsei: teletorni köiellaskumise õnnetuse võis põhjustada töötajate eksimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilse õnnetuse, kus teletorni köiellaskumise atraktsiooni käigus kukkus kaks soomlannat umbes 20 meetri kõrguselt alla, võis põhjustada töötajate eksimus, ütles politsei. Viga saanud soomlannad pääsesid eile hilisõhtul haiglast välja.

«Esialgse info kohaselt võis tegemist olla köiellaskumist korraldanud ettevõtte töötajate eksimusega,» ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder.

«Eile politseinike poolt sündmuskohal kogutud info kohaselt võis õnnetuse põhjustada sidehäire vaateplatvormilt inimesi köiega alla lasknud ning neid all vastu võtma pidanud töötajate vahel, mistõttu köit anti liiga kiiresti järele. Praeguse info kohaselt ei kukkunud kaks naist 20 meetri kõrguselt vabalangemises, vaid köis õnneks ikkagi mingil määras toetas neid,» lisas ta. Politsei jätkab õnnetuse põhjuste uurimist.

Tallinna teletorni juhataja Riina Roosipuu ütles Postimehele, et vahetult peale õnnetuse juhtumist tundus olukord kohalolijatele hullem, kui see tegelikult oli.

«Inimesed õnneks siiski raskelt vigastada ei saanud ja on täna suundunud tagasi Soome,» sõnas Roosipuu. «Kaks naist ei kukkunud 20 meetri kõrguselt vabalangemises, vaid kiirus oli turvaliseks maandumiseks liiga suur,» kinnitas ka tema.

Roosipuu nentis, et sündmuskohal viibinud teenust opereeriva firma Vidrio Baltico OÜ juhi Olari Niidu sõnul võis tegemist olla raadioside häirega töötajate vahel. «Arutame atraktsiooniga jätkamise küsimust homme,» kinnitas Tallinna teletorni juhataja.

Eile kell 18.40 teatati häirekeskusele, et kaks teletornist köiellaskumist teinud soomlannat kukkusid umbes 20 meetri kõrguselt alla. Kiirabi toimetas haiglasse 28- ja 36-aastase naise.

Alla kukkunud soomlannad pääsesid eile hilisõhtul haiglast välja. «Õnneks kumbki väga tõsiselt vigastada ei saanud, nii et eile hilisõhtul lubati mõlemad haiglast koju,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige Postimehele. Ühel naisel tuvastati luumurd, teine pääses kriimustuste ja ehmatusega.

Atraktsioon on õnnetuste täpsemate asjaolude selgumiseni suletud.

Teletorni ekstreemne atraktsioon rappelling ehk köiellaskumine saab alguse torni vaateplatvormi servalt, 175 meetri kõrguselt, mis on Põhja-Euroopa kõrgeim avatud vaateplatvorm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles