Teletorni köiellaskumise atraktsioonilt kukkus kaks naist alla

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna teletornis juhtus täna õhtul raske õnnetus, kui kaks naist kukkusid ootamatult köiellaskumise atraktsioonilt alla.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige ütles Postimehele, et häirekeskus sai juhtunust kell 18.40 teate. Kaks köiellaskumist teinud soomlannat kukkusid umbes 20 meetri kõrguselt alla.

Kiirabi toimetas haiglasse 28- ja 36-aastase naise, kellest ühel on raskemad vigastused.

Kõik täpsemad asjaolud raske õnnetuse puhul on selgitamisel.

Tallinna teletorni juhataja Riina Roosipuu ütles Postimehele, et praegu on raske öelda, mis võis põhjustada õnnetuse. «Hetkel seda selgitustööd ei ole olnud võimalik teha. Tegelesime sellega, et neid kannatanuid abistada ja nende sõpru toetada, nii et ma pigem ei spekuleeri,» ütles ta.

Roosipuu lisas, et atraktsioon on seni suletud, kuni on välja selgitatud õnnetuse tagamaad.

Tallinna teletorni kodulehel seisab, et kohapeal avatud ekstreemne atraktsioon rappelling ehk köiellaskumine saab alguse torni vaateplatvormi servalt, 175 meetri kõrguselt, mis on ühtlasi ka Põhja-Euroopa kõrgeim avatud vaateplatvorm.

Köiellaskumise atraktsioonist kirjutatakse veel, et sellega saavad hakkama kõik. «See on lihtne, ei nõua tugevat füüsilist vormi ega eelnevat kogemust. Kliendile pannakse rakmed siseruumis selga ning juhatatakse katusele (servale). Köiellaskumine toimub teletorni servalt maapinnale mööda kahte köit, üks on laskumise ja teine julgestusvahendi tarvis. Lisaks on kasutusel trossid, mis jooksevad mõlemalt poolt laskujat katuselt maani ja hoiavad teda ohutul trajektooril.»

Lõpus mainitakse, et enne atraktsioonile asumist on vajalik kohapeal allkirjastada vastutusleping.

Copy
Tagasi üles