Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tõmmati Pirita rannas pidulikult masti rahvusvaheline ökomärk Sinilipp, mis tähistab rannahooaja algust.

Rahvusvaheline ökomärgis Sinilipp lehvib Pirital juba teist aastat järjest tänu Tallinna ja Eestimaa Looduskaitse Seltsi koostööle. Sinilipp tähendab, et supelranda haldav kohalik omavalitsus täidab 32 keskkonnakriteeriumit.

Rannahooaja avasid abilinnapea Arvo Sarapuu ja Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder, kes sõnas, et Tallinna vanimat randa külastavad suvel iga päev tuhanded suvitajad nii Tallinnast kui ka väljastpoolt. «Ilus rannaala on linnaosa jaoks väga oluline ja sel aastal hoiame randa korras ligi 80000 euroga,» rääkis Mölder. Randa koristatakse iga päev, kord kuus sõelutakse liiva, olemas on tasuta WCd ja pesemisvõimalused.

Linnaosa vanem tõdes, et puhkajate rahulolu eest seisavad lisaks linnaosavalitsusele ka politsei, rannavalvurid ja teised, keda rannahooaja avamisel ka tänukirjaga meeles peeti. «Peale puhta vee ja rannaliiva on inimeste jaoks kindlasti oluline turvalisus ja mul on hea meel, et nii politsei kui ka G4S-i rannavalvurid teevad rannas väga tublit tööd,» ütles Mölder.

Kui lipuvardas lehvis uhkelt sinine lipp, siis rannavalve maja kohal laperdas punane lipp, andes teada et täna pole ujumiseks just parim päev.

Täna näitas rannavalve tabloo vee temperatuuriks vaid üheksa kraadi ning G4Si töötajatel polnud muud teha, kui binokliga üsna inimtühja randa jälgida. Rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul oli tänavune esimene ja siiani ainus tõeline rannailm 27. mail.

Tänagi oli näha mõne linnalaagri lapsi koos kasvatajatega reipalt randa tulemas. Aga üsna peatselt pakiti asjad jälle kokku ja mindi külma tuule eest varju. Üksikud rannalised julgesid siiski ka vette minna. Kaks meest kastsid ennast üheksakraadisesse vette muuli kõrval, kolmas tegi lühikese ujumistreti jões, kus vesi on küll soojem kui meres, kuid ujumine on sadama läheduses siiski keelatud.

Täna tõmmatakse Sinilipp vardasse ka Põhja-Tallinnas Pikakari rannas, mis on samuti suutnud ökomärgise saamiseks vajalikud ranged nõuded täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles