Kristiine turg sai lõpuks ehitusloa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal algas tulevasel turuplatsil kioskite ehitamine.
Eelmisel nädalal algas tulevasel turuplatsil kioskite ehitamine. Foto: Liis Treimann

Juba mai alguses tööle hakkama pidanud Kristiine turu ehitus algas alles sel reedel.


Tegelikult hakati ehitama juba paari nädala eest, kuid siis oli kohe kohal munitsipaalpolitsei ja pani tööd ehitusloa puudumise tõttu seisma. «17.septembril laekus info, et krundil toimuvad ehitustööd. Samal kuupäeval fikseeris menetlusosakonna peainspektor olukorra. Krundil toimusid pinnasetööd ja oli alustatud ka kioskite aluskonstruktsioonide ehitamist. Kontrolliti ehitusloa olemasolu, aga seda ei olnud. Munitsipaalpolitsei ameti sekkumisel peatati ehitustööd ning teo toimepanija suhtes on alustatud väärteomenetlus,» selgitas mupo pressiesindaja Monika Lestberg.

«Nüüd on kõik paberid olemas, ehitusluba käes ja tööd käivad täie hooga. Ma loodan, et novembri keskpaigaks on kõik valmis ja turg avatud,» kinnitas turu omanik Andres Rozalka reedel.

Ta lisas, et vahepeal on lahenenud ka parkimiskohtade probleem. «Me võtame parklana kasutusele siinsamas kõrval oleva krundi, mis on umbes sama suur kui meie turg. Praegu on seal üks vana maja ja killustikuga kaetud suur hoov, kus seisab paar merekonteinerit.
Me katame selle asfaldipuruga ja teeme sinna parkla. Krundi kasutamiseks on suuline kokkulepe olemas, praegu valmistame lepingut ette,» rääkis Rozalka.

Naabermajades elavad inimesed kurdavad selle üle, et turu juurde veetud elektriõhuliin näeb kole välja. Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul on siiski tegemist ajutise liiniga.

«Antud liin on ajutine ja selle asemele ehitab Eesti Energia Jaotusvõrk kliendi tellimusel alalise toite. Alaliseks toiteks ehitame välja maakaabelliini. Alalise liitumise projektile ootame hetkel projekteerimistingimusi Tallinna linnavalitsusest,» kinnitas Bachmann.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles