Suuravarii ohver: tänan kõiki PERHi töötajaid, kes minu eest hoolitsesid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuse ohver PERHis.
Liiklusõnnetuse ohver PERHis. Foto: Eero Vabamägi

16. mail Tallinnas Tartu maantee ja F. R. Kreutzwaldi tänava ristmikul toimunud suuravariis kannatada saanud kolme lapse ema Helen (37) tahab tänada kõiki Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) töötajaid, kes teda aitasid.

«Soovin südamest tänada PERHi intensiivraviosakonda ning rindkere- ja veresoontekirurgia osakonna tublisid õdesid ja hooldajaid, kes hoolitsesid minu eest kui oma lapse eest, ning aitasid raskest olukorrast välja tulla,» avaldas Helen tänu. «Tunnen end iga päevaga aina paremini. Aitäh teile!»

Möödunud nädalal suunati Helen taastusravile Viimsi haiglasse. Õnnetuses sai ta raskeid kopsuvigastusi.

Avarii juhtus 16. mail, kui Tartu maanteel liikunud sõiduauto BMW sõitis sisse F. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret teinud sõiduautole Mercedes-Benz.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus Mercedes otsa ohutussaarel seisnud viiele jalakäijale, sealhulgas Helenile, tema pojale Rolfile (4) ja tütrele Liisale (9). Lapsed pääsesid ilma suuremate vigastusteta.

Tol päikselisel hommikul läks Helen lastega keskturule maasikaid ostma, kohe pärast seda oli perel plaanis maale vanaema juurde sõita.

Õnnetuses sai viga 14 inimest. 19. mai seisuga olid kõik vigastatud intensiivravilt pääsenud.

Hiljuti selgus suuravariis osalenud BMW juhi toksikoloogiaekspertiisi tulemus, mis näitas, et tal tuvastati alkoholi mõnevõrra üle seaduses kehtestatud piirmäära, kuid tegu ei olnud kriminaalse joobega.

Praegu pole veel kahtlustust kellelegi esitatud. Kahtlustus esitatakse kohe, kui kõik vajalikud tõendid on kogutud, st kui kõik tunnistajad ja kannatanud on üle kuulatud ning ekspertiiside vastused teada.

Praeguseks on tunnistajatena üle kuulatud neli inimest ning suuliselt küsitletud kümneid inimesi. Tunnistajate ütlused viitavad sellele, et BMW juhil põles fooris punane foorituli. Tunnistajate ütluste kohaselt sõitis BMW lubatust kiiremini, kuid seda kinnitavat ekspertiisi veel ei ole.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Juhti võidakse karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles