Kõrikõrgused traadid ja pooleldi saetud puud on vigastanud metsaradadel mitut inimest

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõelähtme ja Maardu piiril asuvatele Kroodi radadele on pahatahtlik inimene sättinud üles mitmeid lõkse, mis võivad ratturitele ja mootorratturitele eluohtlikke vigastusi tekitada.

Kui eelmisel aastal üllatati Kroodi radadel sõitnuid «siilidega», siis selle aasta uueks trendiks on osaliselt läbi saetud puud ja traadid. Puud on nõnda läbi saetud, et võivad tugevama tuule korral kellelegi pähe kukkuda, kuid hoopis suuremat ohtu kujutavad traadid, mis on seotud puude külge ja viidud üle raja.

Teadaolevalt on rajal esinenud juhuseid, kus sõitjad on leidnud traate keha kõrguselt ja ka pea kõrguselt. Traat on terasest ning umbes millimeetri jämedune. Kuna see on musta värvi, siis on seda raske märgata.

Tihti radadel maastikurattaga sõitva Viljar Variku sõnul on radadel juhtunud mitmeid õnnetusi. Näiteks üks härra, kes käis sel nädalal radadel tsikliga sõitmas, põrutas läbi kahe traadi, tulemuseks sinised käsivarred ja katkine suu. Kui meesterahval ei oleks olnud seljas tsiklivarustust, siis oleks võinud asi lõppeda surmaga.

Eelmisel nädalal leiti Jõelähtme rajalt kuus sellist traati, mis olid kõik kõri kõrgusel. Kuna mootorrattur sõitis rahulikult, siis suutis ta traati viimasel hetkel märgata ja keeras õla ette, mille tulemusel traat purunes.

«Ilmselt on keegi kuri tsiklimeeste peale, vaevalt ratturite hingeldamine kedagi häirib. Alles hiljuti oli seal üks enduro võistlus, mis kedagi võis häirida. Samas ega seal piirkonnas keegi ei ela, seal on ainult selline datšade piirkond, mis ei tohiks eraomandis olla,» ütles Varik.

«Mina nimetaks seda asja seal juba etteplaneeritud mõrvaks. Kui sealt suure hooga tulla, siis see traat võib seal väga halva asja tekitada. Maailmas on olnud õnnetuid juhtumeid, kus on surma saadud. See on eriti ohtlik õhukeste riietega ratturitele, tsiklimeestel on natuke kaitstumad,» lisas Varik.

Traate on kõige rohkem leitud piirkonnast, kus on kaasik. Männi- ja kuusemetsa all on probleeme vähem täheldatud. Selles piirkonnas korraldatakse tihti erinevaid enduro ja maastikuratta võistlusi. Tegemist endise karjääri alaga.

Politsei on probleemist teadlik ja uurimine alustatud. Esialgsetel andmetel on kannatanuid neli.

Piirkonnapolitseinik Andrus Sepa rääkis täna mehega, kes sportides traatidesse sõitis ning temalt saadud info vaatatakse kõnealune piirkond lähitundidel üle. Homme hommikul läheb politseinik rajale ka koos kannatanuga.

Mis puudutab «siile», siis politseile teadaolevalt avastati 2014. aasta sügisel Ihasalu poolsaare metsast kaks seadeldist, mis olid ilmselt mõeldud autorehvide lõhkumiseks. Inimene, kes «siilid» leidis, võttis need teelt ära ja teavitas sellest politseid. Politseile teadaolevalt pole sääraseid juhtumeid rohkem esinenud.

Foto: Google Maps


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles