Ratsaspordibaasi alale kerkivad korrusmajad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus algatas Haabersti linnaosas asuva 13,54 hektari suuruse maa-ala detailplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise.

Paldiski mnt 135, 135a ja 135b kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus alale ratsaspordikeskuse hoone ja väljakute rajamiseks ning lisaks kümmekonna kolme- kuni kuuekorruselise äri- või eluhoone ehitamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Detailplaneeringus tehakse ettepanek muuta Tallinna üldplaneeringu kohane ühiskondlike ja puhkeehitiste ala osaliselt korruselamute alaks. Ühtlasi algatatakse Paldiski mnt 135, 135a ja 135b kinnistute detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus nagu ratsabaasi ning äri- ja eluhoonete rajamine metsaga kaetud alale omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Paldiski mnt 135, 135a ja 135b kinnistute maa-ala detailplaneeringu algatamist ratsabaasi ja seda teenindava ja toetava hoonestuse rajamiseks ning linnaruumi korrastamiseks taotles OÜ Ratsasport.

Alale planeeritakse ka kergliiklustee, mis avab piirkonna jalakäijatele ning hobustele, sidudes selle piirkonna kergliiklusteede võrgustikuga. Põhiosa planeeringualast moodustab Paldiski mnt 135 kinnistu, millel asub Tallinna Ratsaspordibaas.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on maa-ala juhtotstarbeks määratud ühiskondlike ja puhkeehitiste ala – Ratsabaasi piirkond. Planeeringu algatamisettepaneku kohaselt taotletakse Tallinna üldplaneeringuga määratud maakasutuse juhtotstarbe muutmist, kuna ühiskondlike ja puhkeehitiste ala soovitakse osaliselt muuta korruselamute alaks. Üldplaneeringut muudetakse Tuuleveski tänava äärsel alal, kuhu kavandatavad äripindadega korterelamud loovad eelnõu seletuskirja kohaselt sujuva ülemineku Ratsabaasi alalt väikeelamute alale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles