Tallinna tehakse Baltimaade suurim seinamaaling

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmimisjärgus seinamaaling
Valmimisjärgus seinamaaling Foto: Ülemiste City

Tallinnas Ülemiste City linnakus hakati tegema Baltimaade kõigi aegade suurimat seinamaalingut, mis võtab enda alla kokku 1780 ruutmeetrit ehk nelja korvpalliväljaku suuruse pinna.

Ligi kuu aega kestnud pinna ettevalmistustööd on tänaseks lõppenud ja tänavakunstnike meeskond eesotsas teose autori Indrek Haasiga on tellingutel tööd alustanud. «Vähem kui kuu aja pärast valmiv seinamaaling saab olema vähemalt Baltikumi kui mitte ka Põhjamaade suurim,» selgitas Haas projekti suurejoonelisust.

«Kokku kulub maalingule ligi 800 liitrit värvi ja selle kallal töötab kuus kunstnikku,» märkis Haas, kelle nägemust aitavad seinale kanda kunstnikud Edgar Tedresaar, Paavo Kuldkepp, Martin Urb, Alar Tuul ja Taavi Kask.

Töö tellijaks on Ülemiste City, mille arendaja Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on tänavakunst olnud nii Eestis kui mujal maailmas seni üsna vastuoluline teema. «Sellisel kooskõlastatul ja läbimõeldud kujul, nagu see aga Ülemiste Citys sünnib, on kahtlemata tegu hinnatud kunstisuunaga,» märkis Nõlvak, kelle sõnul annab valmiv seinamaaling linnaku vanale tööstushoone ümbrusele värske hingamise ja rõõmustab kindlasti nii jalgsi kui autoga möödujad.

Hiiglaslik seinamaaling valmib Tallinnas Suur-Sõjamäe tänava ääres asuva suurhoone küljele. Futuristlikus stiilis tänavakunsti suurteos on plaanis valmis saada juunikuu lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles