Vabaduse väljakul on täna Maailmapäev

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt maailmapäevalt.
Hetk mulluselt maailmapäevalt. Foto: Mihhail Kolossok

Täna kella 13-19 on Tallinnas Vabaduse väljakul Maailmapäev.

Päeva alustab Digeridoo orkester. Sellele järgneb ebavõrdne jalgpallimatš, mida mängitakse maailma ebavõrdsuse demonstreerimiseks. Võistlustulle astuvad spordiprogramm Spin noored ja FC Levadia mängijad Artur Rättel, Artur Pikk, Hindrek Ojamaa, Kaimar Saag, Siim Luts ning Aleksei Shirokov. Lisaks kutsub N099 Tantsulaager maailmamuusika saatel kõigi maailma inimeste ja laste heaks tantsima.

Kogu päeva jooksul esinevad nii kohalikud kui maailmamuusika bändid. Maailmapäeva peaesineja Baloji on Kongost pärit räppartist. Kontsertelamust pakub ka Ukraina bänd Haydamaky, kelle viimane album räägib Ukraina hetkeolukorrast. Eesti ansamblitest astub üles Bombillaz koos Käo Päevakeskuse noortega.

Lapsed saavad kogu päeva jooksul osa võtta erinevatest töötubadest. Päästekoer Nublu tutvustab Eesti Päästemeeskonda ja Prügihunt õpetab prügi sorteerima.

Sel aastal on Maailmapäeva teema «Lapsed terves ilmas». Platsil on ligi paarkümmend erinevat organisatsiooni, kes tutvustavad oma tegevusi humanitaarabi andmise ja arengukoostöö vallas. Kogu päeva juhib näitleja Henrik Kalmet.

Maailmapäeva kava, töötubade ajakava ja osalevate organisatsioonide nimekirja leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles