Kaks uut CAF Urbos trammi läksid täna liinile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania ettevõtte Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) Urbos tüüpi tramm, millised on ka praegu Tallinna Linnatranspordi veeremis.
Hispaania ettevõtte Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) Urbos tüüpi tramm, millised on ka praegu Tallinna Linnatranspordi veeremis. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna Linnatranspordi AS saatis täna pärastlõunal liinile kaks järgmist CAF Urbos trammi, mille seadistamine ja sõidukatsetused on läbitud.

Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm märkis, et kolmandat trammiliini teenindavad praegu üheksa trammikoosseisu ja nendest neli on nüüd uued trammid.

Tööd käivad ka ülejäänud trammide liinitööks ettevalmistamisel. Üleeile jõudis Zaragoza tehasest Tallinnasse seitsmes CAF Urbos AXL tramm. Kõigil tehasest saabunud trammidel tuleb enne liinile lubamist läbida pidurdus- ja kiirenduskatsetused.

Kokku hakkab rekonstrueeritud 3. ja 4. trammiliini teenindama 20 uut moodsat trammi, millest 16 saabuvad järgemööda 2015. aastal ning viimased neli optsiooniga lisaks ostetud trammi jõuavad liinile 2016. aasta esimeses kvartalis.

Tallinna 3. ja 4. trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. Eesti ja Hispaania vahel 2011. aastal sõlmitud lepinguga saastekvootide eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot.

Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) 24,5 miljoni euroga. Tallinna Linnatranspordi AS ja Tallinna linn finantseerivad uute trammide liinile toomist vähemalt 13,1 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles