Ringkonnakohus mõistis Taavi Aasa nõuniku õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa kriminaalkuriteos süüdistatav nõunik Maimo-Lii Paloveer kuulis reedel Tallinna ringkonnakohtus õigeksmõistvat otsust.

Kui Harju maakohtus leidis tänavu veebruari alguses, et Paloveer on (35) süüdi kuritegelikult teel saadud vara omandamises ja hoidmises, siis ringkonnakohus mõistis ta õigeks.

Ühtlasi vähendas ringkonnakohus koos Paloveeriga kohtu all oleva Ingar Luubi süükoormat. Kui Harju maakohus mõistis Luubi (46) süüdi väljapressimises ja kehalises väärkohtlemises, siis ringkonnakohtus jäi ta süüdi vaid kehalises väärkohtlemises. Selle eest karistas ringkonnakohus teda 73-eurose rahalise karistusega.

Kohus mõistis Eesti riigilt Paloveeri kasuks kohtueelses menetluses, maakohtu menetluses ja apellatsioonimenetluses kantud kaitsjatasu katteks välja 3600 eurot.

Veebruaris mõistis Harju maakohus mõlemad kohtualused süüdi. Maakohus mõistis siis Paloveerile rahalise karistuse 200 sissetuleku päevamäära ulatuses ehk 4580 eurot. Luupi karistas kohus rahalise karistusega kokku 500 päevamäära ehk 1600 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt peksis Luup 2012. aasta 19. märtsil Tallinnas Vana-Lõuna tänaval baaris 33-aastast meest.

Samuti süüdistatakse Luupi 2011. aastal toime pandud väljapressimises ja 1999. aasta kevadest Keskerakonda kuuluvat ning abilinnapead linnaplaneerimise ja transpordiga seotud küsimuste lahendamisel nõustavat Paloveeri  selle kuriteo tulemusena saadud vara omandamises ja hoidmises. Selles osas süüdistuse täpsemat sisu ei avaldatud, sest kohus arutas asja kõlbluse ning menetlusosaliste perekonna- ja eraelu kaitseks kinnisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles