Tallinna tänavune esimene lisaeelarve läbis volikogus esimese lugemise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal. Foto: Jaanus Lensment

Tänasel linnavolikogu istungil läbis esimese lugemise 2015. aasta esimene lisaeelarve, mille vastuvõtmisel suureneb linna eelarve sissetulekute ja väljaminekute maht 34 514 587 euro võrra.

Abilinnapea Taavi Aas rõhutas volikogu ees ettekannet tehes, et lisaeelarve keskendub investeeringutele. «Mul on väga hea meel, et Tallinn on jätkuvalt edukas ning linnaelanike arvu kasv toob kaasa ka linna tulude suurenemise. Lisaeelarvega saavad investeeringuteks raha juurde paljud valdkonnad, kokku suureneb see 13,6 miljoni euro võrra,» rääkis Aas.

«Ühistupanga rajamise lõpule viimiseks näeb lisaeelarve ette viie miljoni euro suurust sissemakset loodavale Eesti Ühistupangale. Haridusvaldkonnas investeerime näiteks põhikoolide ja gümnaasiumide renoveerimisse, e-õpilaspileti arendamisse ning erivajadustega laste lasteaiarühmade avamiseks. Kultuurivaldkonnas investeerime Kultuurikatlasse, Tallinna Loomaaeda, Linnateatrisse, Keskraamatukogusse ja veel paljudesse muudesse objektidesse. Sotsiaalvaldkonnas pean väga oluliseks isikliku abistaja teenuse ning Tallinna Naiste Kriisikodu tegevuse täiendavat toetamist,“ loetles Aas.

«Üle veerand miljoni euro paigutame täiendavalt linna heakorda ning üle 3,2 miljoni euro investeerime teede ja tänavate korrastamiseks – rajame mitmeid kergliiklusteid, rekonstrueerime Gonsiori tänavat ning jätkame Haabersti ristmiku rekonstrueerimisega,» lisas abilinnapea.

Lisaeelarve vastu võtmise tulemusena kujuneb Tallinna linna 2015. aasta eelarve täpsustatud mahuks 563 716 820 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles