Reformierakond: Tallinn kavatseb lisaeelarvest anda ühistupangale 5 miljonit

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets Tallinna linnavolikogu saalis.
Ants Leemets Tallinna linnavolikogu saalis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnavalitsus esitas tänasele volikogu istungile lisaeelarve, mis näitab täiendavaid tulusid 10 miljonit eurot. Suurim kuluartikkel ei ole kajastatud kuludes vaid käsitletud finantskohustuse tekkimisena.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets: «Suurim kulu lisaeelarves on eraldis ühistupangale summas 5 miljonit, milles osalemise kohta puudub volikogu otsus. Linnavalitsuse plaan on eraldada raha ennem ja alles siis tulla välja ühistupangas  osalemise otsusega. Lisaks sellele ei kajastu 5 miljonit kuludes vaid on vormistatud finantskohustuse tekkimisena. Tegemist on ebaausa mänguga, mis on omane pigem jesuiitidele kui kaasaegsele linnavalitsusele.»

Tallinna lisaeelarve vastuvõtmist ei saa kuidagi põhjendada. Detsembris vastuvõetud eelarve ei tohiks maikuuks vajada olulisi täiendusi ja loomulikult ei tohiks see sisaldada raha eraldamist organisatsioonile keda veel ei eksisteeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles