Anto Liivat Tallinna lisaeelarvest: see on järjekordne munitsipaalpanga ja -televisiooni eelarve

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Erakogu

Tänasel Tallinna linnavolikogu istungil toimub lisaeelarve esimene lugemine. Linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni hinnangul on tegemist järjekordse munitsipaalpanga ja -televisiooni eelarvega.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat märkis, et kuigi lisaeelarvega suurendatakse linnaeelarve tulusid enam kui kümne miljoni euro võrra, kulub pool sellest Tallinna munitsipaalpanga asutamiseks. «Arvatavasti pole pangale eraldatav viis miljonit eurot juhuslik summa, sest just nii suur on krediidiasutuste seaduse järgi ühistupanga asutamiseks vajaliku osakapitali miinimumnõue,» ütles Liivat.

Liivati sõnul jääb selgusetuks, et kui ajalehe Pealinn väitel koosneb panga asutajatering juba enam kui 100 liikmest, siis miks ei rakendata osakapitali tasumiseks nende panust, vaid lastakse summa kinni maksta Tallinna maksumaksjatel. «Seda viit miljonit eurot saaks kasutada Tallinna linna elanike jaoks palju kasulikumal viisil. Näiteks saaks selle eest tõsta linnapoolset lasteaedadele määratud lapsehoiuteenuse hüvitist 12% võrra aastas,» tõi Liivat välja.

Tallinna Televisioon saab lisaeelarvega 50 000 eurot juurde. «Sel nädalal toimunud volikogu rahanduskomisjoni koosolekul väideti, et see rahasumma on vajalik lastesaadete tootmiseks. Eelnõu seletuskirjast võib lugeda aga tegelikku põhjust, milleks on Tallinna-kesksete infosaadete mahu suurendamine. Ehk teisiti öeldes lisatakse pea 10 miljoni euroni aastas ulatuvatele propagandakuludele veel 50 000 eurot. Mis aga puutub uutesse lastesaadetesse, siis vaevalt me neid kunagi Tallinna Televisioonis nägema hakkame. Mäletatavasti eraldati 2014. aasta eelarvega Tallinna Televisioonile 200 000 eurot liiklussaadete tootmiseks, aga ühtegi liiklussaadet pole me tänase päevani Tallinna TV saatekavas näinud,» selgitas Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles