Nõmme linnaosa on hädas metsas parkijatega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Hiiu tänava lõpus.
Parkimine Hiiu tänava lõpus. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nõmme linnaosavalitsuse poole on pöördunud murelikud kodanikud, kes pole rahul, et paljud Pääsküla raba külastajad pargivad Hiiu tänava lõpus oma sõidukeid metsa alla. Parkimise tulemusel on kannatada saanud rabametsa pinnas ja taimestik.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on Pääsküla raba muutunud linlaste seas populaarseks vaba aja veetmise kohaks. «Hiiu tänaval on mõnisada meetrit enne õpperaja algust olemas ka eraparkla, kuid tööpäevadel on seal parkimine tasuline ning ilusate ilmadega on parkla täis. Paraku pole ka metsaservas parkimine sobiv lahendus, sest see kahjustab pinnast ja muudab metsaserva porimülkaks. Parkimistingimuste parandamiseks rajame Hiiu tänava lõppu killustikust parkimistaskud. Töödega on juba alustatud,» rääkis linnaosavanem.

Pääsküla raba loodusõpperada on nelja kilomeetri pikkune, millest on 2,4 kilomeetri ulatuses laudteid, mitmeid purdeid ja platvorme, samuti infotahvlid ning ligi kümne meetri kõrgune rabavaatlustorn. Õpperaja äärde paigutatud infotahvlid tutvustavad raba geoloogilist arengut ja ajalugu, ülevaate saab mudase põhjaga veekogus esinevatest veetaimedest, -lindudest ja -putukatest, aga ka olulisematest rabataimedest ja marjadest.

Rajale pääseb kõige paremini Hiiu või Kraavi tänava lõpust. Bussiga on kõige mugavam tulla Hiiu tänava kaudu. Liinid nr 18 ja 33, Hiiu peatus. Autoga liikujad peavad arvestama, et Hiiul, onkoloogiahaigla parklates on kehtestatud tööpäevadel tasuline parkimine. Rabateedel on mootorsõidukiga liiklemine keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles