Fotod: TTÜ Arengufond jagas tudengitele stipendiumideks 33 000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile anti Tallinna Tehnikaülikooli aulas kätte sihtasutuse TTÜ Arengufond sellekevadised doktori-, magistri-, inseneri- ja bakalaureuseõppe stipendiumid kogusummas 32 910 eurot.

Kokku 1,6 miljonit eurot on TTÜ Arengufond alates aastast 1999 andnud välja stipendiume TTÜ üliõpilastele ja noortele teadlastele.

Sel kevadel annab Arengufond välja 2 stipendiumit doktoriõppe üliõpilastele à 3200 eurot, 12 stipendiumit magistriõppe üliõpilastele kuni 1920 euro väärtuses, 2 stipendiumit inseneriõppe tudengitele á 1920 eurot ning 9 stipendiumit bakalaureuseõppe üliõpilastele kuni 1280 euro väärtuses.

Juba mitmendat korda annab Kanadas 1990. aastal asutatud Estonian Ecumenical Relief Organization välja Manivald Eelnurme mälestusstipendiumi Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna bakalaureuseõppe eeskujulike hinnete ja mitmekülgsete huvidega üliõpilasele. Manivald Eelnurme õppis 1940. aastate alguses Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonnas. Kui ta 26 aastat tagasi Kanadas suri, pühendasid tema tütred stipendiumifondi algkapitali tema mälestuseks. Käesoleval kevadel antakse stipendium TTÜ mehaanikateaduskonna bakalaureuseõppe üliõpilasele Tõnis Soodlale.

2014. aastal toetas TTÜ Arengufond Tallinna Tehnikaülikooli tudengeid 202 941 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles