Viimsi vald sai uue volikogu esimehe ja vallavanema

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Ild
Alvar Ild Foto: Erakogu

Viimsi vallavolikogu valis tänasel korralisel istungil volikogu esimeheks Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Mailis Alti ning vallavanemaks reformierakondlase Alvar Ildi.

Viimsi vallavolikogu uue koalitsiooni moodustavad Reformierakond viie mandaadi, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kolme mandaadi, Keskerakond kahe mandaadi, Valimisliit Parteivaba Viimsi kolme mandaadi ja Valimisliit Rannarahvas ühe mandaadiga.

Seni kuulus Viimsi koalitsiooni Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kuhu kuuluvad vallavanem Jan Trei ja volikogu esimees Priit Robas esitasid eelmisel nädalal tagasiastumisavaldused. Trei ja Robas astusid tagasi, et vältida sellega enda umbusaldamist, mis oli planeeritud tänasele istungile.

Viimsis toimus võimupööre, kuna senised koalitsioonipartnerid, valimisliidud Parteivaba Viimsi ja Rannarahvas hülgasid IRLi ja hakkasid tegema koostööd seni opositsiooni kuulunud Reformierakonna, Keskerakonna ja SDEga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles