Linn otsustas ehitada esindushoonetesse kolm invalifti

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar raekojas
Edgar Savisaar raekojas Foto: Andres Haabu / Postimees

Homsel Tallinna linnavolikogu istungil oleva lisaeelarvega plaanitakse Tallinna linnavalitsusesse, linnavolikokku ja raekotta ehitada invaliftid. Tõuke invaliftide ehitamiseks andis Edgar Savisaare tervislik seisund.

«Linnavolikokku ja linnavalitsusse ehitatakse tõenäoliselt liftid ja raekotta tõstukitaoline asi,» kinnitas plaane Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Tallinna linnavolikogu rahanduskomisjoni liikme Õnne Pillaku sõnul andis tõuke invaliftide ehitamiseks Edgar Savisaare tervislik seisund. «Invaliftide ehitamise plaanis ei ole midagi halba, see avardab oluliselt inimeste liikumisvõimalusi. Kurb on ainult see, et seda pole tehtud varem ja otsus on suures osas initsieeritud Edgar Savisaare tervisest,» sõnas Pillak.

Liftide ehitamine on märk sellest, et Edgar Savisaar ei kavatse linna juhtimisest kõrvale jääda ja spekulatsioonid Savisaare pensionileminekust on tugevalt liialdatud. Ennatlik oleks sellisel juhul näha muutusi ka Keskerakonna juhtimises ning võimalikus erakonna esimehe vahetumises.

Pühapäeval 65. sünnipäeva pidav Edgar Savisaar viibib taastusravil Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena osakonnas.

Neljapäeval toimuva Tallinna linnavolikogu istungi päevakorras on Tallinna linna 2015. aasta lisaeelarve esimene lugemine, mille projektis on ette nähtud 528 000 eurot linna haldushoonete (Vabaduse väljak 7 ja 10, Raekoja plats 1, Vana-Viru tn 12) ehitus- ja remonttöödeks ning soetusteks.

Raepressi teatel on liftide kavandamine alles algstaadiumis ja projekt valmib juuni keskpaigas. Lisaks liftidele plaanitakse eraldist kasutada ka Vabaduse väljak 10 katuse ning fassaadi remontimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles