Juske oleks nõus Tallinna volikogu aseesimehe tööd tegema tasuta

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildi keskel Jaak Juske. Vasakult Vadim Belobrovtsev, paremal Anto Liivat.
Pildi keskel Jaak Juske. Vasakult Vadim Belobrovtsev, paremal Anto Liivat. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sotsiaaldemokraadid seavad neljapäeval toimuval Tallinna linnavolikogu aseesimehe valimistel üles fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske kandidatuuri. Juske on valmis volikogu juhtimises osalema lihtliikme hüvitise eest.

«Pean heaks demokraatlikuks tavaks, et sarnaselt Riigikogule valitaks Tallinna linnavolikogu aseesimees opositsioonisaadikute hulgast. Linnavolikogu uuel esimehel Kalev Kallol on nüüd hea võimalus näidata, et ta soovib oma eelkäijast enam kaasata linnajuhtimisse erinevaid osapooli ning arvestada ka nende 90 000 tallinlase arvamusega, kes andsid kohalikel valimistel hääle opositsioonierakondadele,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

«Jaak Juske on kauaaegse linnavoliniku ja endise linnavolikogu aseesimehena põhjalikult kursis pealinna ja selle esinduskogu tööga ning on seega igati sobiv kandidaat antud ametikohale,» lisas Liivat.

Keskerakonna poolt volikogu asejuhi kandidaadiks esitatava Lauri Laatsi igakuiseks hüvitiseks plaanitakse eraldada enam kui 2000 eurot. Jaak Juske kinnitab, et on volikogu asejuhi tööd valmis tegema selle eest täiendavat hüvitist küsimata. «Olen erinevalt Lauri Laatsist valmis volikogu juhtimises osalema lihtliikme hüvitise eest. Plaan määrata Laatsi hüvitiseks üle 2000 euro on toonud päevavalgele hinna, mida ta küsis Keskerakonda ülemineku eest. Ma ei pea õigeks, et Keskerakond plaanib Laatsi üleminekutasu maksta kinni linnaeelarvest ehk maksumaksjate taskust,» sõnas Juske. 

Jaak Juske töötas Tallinna volikogus fraktsiooni nõunikuna alates 1999. aastast. Kümme aastat hiljem valiti ta esimest korda linnavolikogu liikmeks. Aastatel 2010-2013 oli Juske Tallinna volikogu aseesimees ja volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles