Tallinna kalaturu suurim kala kaalus ligi 13 kilo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kalaturg.
Tallinna kalaturg. Foto: Toomas Huik

Tallinna vanalinna vahetus läheduses Kalasadama kai ääres tänavu 15. mail avatud kalaturg on kohale toonud enam kui 30 kauplejat üle terve Eesti ning kõige raskema kalana on seal müüdud 12,6 kilone lõhe.

Prangli ja Leppneeme kalurid on kala tulnud müüma ka otse püügilt. Kõige kiiremini on mereannid turule jõudnud 20 minutiga.

Erinevaid kalatooteid on korraga müügil olnud üle saja. Kõige edukamal turupäeval on Eesti rahvuskala räime müüdud üle tonni. Turul müüakse nii merest, siseveekogudest kui kasvatustest pärit kala. Pakutakse ka kalapirukaid, -võileibu ja -suppi. Turu korraldajatel on kavas hakata müüma ka kalatoitude valmistamiseks vajaminevat köögivilja.
 
Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on üksnes heameel, et kalaturg on oma lühikese tegevusaja jooksul leidnud koha nii kauplejate kui ostjate seas. «Kuna kalaturgu korraldatakse avaturuna, mis pärast müügipäeva lõppu toimib linnaväljakuna, on lisaks kauplemiskohana saanud sealne piirkond ka uue avaliku linnaruumi, kus võiks korraldada kultuuri- ja muid üritusi,» märkis Võrk.
 
Tallinna kalaturg asub ajaloolises kalasadamas, Kalaranna tänav 1. Turg on avatud igal laupäeval kella 10-16, kuid nagu turu puhul ikka, tasub kohale minna varem, mil tootevalik laiem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles