Kruusimäe: linnavalitsus surub Belobrovtsevi Kristiine elanike tahte vastaselt ametisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni ja Kristiine linnaosa halduskogu liikme Tarmo Kruusimäe sõnul on lubamatu, et linnavalitsus surub Kristiine linnaosavanemaks Vadim Belobrovtsevi, kellele linnaosa halduskogu heakskiitu ei andnud.

«Demokraatlik võim peaks linnas töötama alt üles. See tähendab, et linnaosa puudutavates küsimustes tuleks linnal otsuste tegemiseks kuulata linnaosa halduskogudest tulnud suuniseid. Halduskogu ongi linnaosa elanikele kõige lähem linna esindusorgan » sõnas Kruusimäe.

«19. mail toimunud Kristiine halduskogu koosolekul arutati, kas vastselt Keskerakonda hüpanud Vadim Belobrovtsev sobib linnaosa juhtima. Halduskogu otsustas, et teda sellel ametikohal näha ei taheta ja tema kandidatuur jäi toetuseta,» lisas ta.

«Kahjuks on linnajuhid otsustanud linnaosa esindajate arvamust tühiseks pidada ning hiljutise sotsiaaldemokraadi siiski Kristiinet juhtima suruda. Sisuliselt sõidetakse teerulliga üle nende arvamusest, kelle üle tegelikult otsustatakse – Kristiine elanike,» nentis Kruusimäe.

Kruusimäe sõnul on tegemist ilmeka näitega Keskerakonna valitsusajal toimunud võimu tsentraliseerimisest linnas. «Kõik otsused, mis Tallinnas tehakse tulevad otse linnavalitsusest ja peavad olema võimuerakonnale sobivad,» tõdes linnavolinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles