Tšiili tänavakunstnik tegi Õismäe palliplatsi seinale kunstiteose

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti Vene Gümnaasiumi pallisein
Haabersti Vene Gümnaasiumi pallisein Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Tšiili tänavakunstnik Izak One tegi Haabersti Vene Gümnaasiumi palliseinale kunstiteose. Töö teostamine võttis aega kaks ja pool päeva.

Tänavakunsti projekt sündis koostöös Haabersti Noortekeskuse tänavakunstiringi juhendaja Kevin Polli ja Tšiilist pärit tänavakunstniku Izak One´ga. Kevin Poll ja Izak One märkasid esmakohtumisel linnaosas jalutades, et koolide palliseinad on täis soditud, kulunud ja viletsad. «Mõtlesime, et võiks teha koos vähemalt ühe neist seintest korda, miks mitte tulevikus ka kõik,» sõnas Kevin Poll.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul on hakkama suure ja tähelepanuväärse tööga. «Mul on hea meel, et Haabersti Vene Gümnaasium noorte ideega kaasa tuli ja andis loa  legaalselt joonistada ja näidata inimestele, et tänavakunst võib sobida ka linnaruumi. Kuid seda peab siiski praktiseerima selleks ette nähtud kohtades, mitte hoonete ja rajatiste seintel,» ütles Jürgenson.

Töö teostamine võttis aega kaks ja pool päeva.  Samal ajal kui Izak joonistas, tegi Kevin Poll Haabersti noortele palliseina juures stencilkunsti töötuba, vestles noortega tänavakunsti ajaloost ning rääkis legaalse tänavakunsti võimalustest, kutsudes noori Haabersti noortekeskuse tänavakunstiringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles