Belobrovtsev saab homme Kristiine linnaosavanemaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Belobrovtsev.
Vadim Belobrovtsev. Foto: Peeter Langovits

Linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas esitab homme linnavalitsusele ettepaneku nimetada Vadim Belobrovtsev Kristiine linnaosavanemaks.

Mai alguses teatas linnavolikogu liige Belobrovtsev, et lahkub Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja liitub Keskerakonnaga, tuues põhjenduseks selle, et SDE on loobunud oma valijate huvide eest seismast ning petnud vene emakeelega valijaid.

«Kahjuks viimaste kuude sündmused andsid mulle ühemõtteliselt mõista, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhtkond on valinud vale suuna, kus ikka ja jälle minnakse valitsuskoalitsiooni parempoolsete erakondadega vaatamata kurvadele kogemustele, mis analoogsed koalitsioonid on läbi aegade sotsidele toonud,» teatas Belobrovtsev toona.

Kümmekond päeva varem oli ta Keskerakonnaga liitumise kavatsust kategooriliselt eitanud.

Kui Reformierakonna liige Rain Rosimannus sotsiaalmeedias kuulutas, et Belobrovtsev jõudis enne Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare haiglasse sattumist temaga Keskerakonda ülejooksmises kokku leppida, kommenteeris Belobrovtsev seda BNSile nii: «Miks mitte linnapeaks, see koht on ju vaba praegu. Sellesse väitesse tuleb suhtuda nagu ikka Rosimannuse juttu. Ma ei tea, kust ta informatsiooni võtab, aga sellist kokkulepet ei ole olemas. Mõelda võib mida iganes. Aga see pole praegu mingi jutt.»

Belobrovtsev lõpetas 2000. aastal Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Eestis õigusteaduse erialal. Aastatel 2009-2010 oli ta Mustamäe linnaosavalitsuses avalike suhete nõunik, Mustamäe linnaosa vanema asetäitja ja Tallinna abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles