Linn keelas Merimetsa terviseradadel lapsevankriga liikumise

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merimetsa mets. Fotol oleval asfaltkattega teel on lapsevankrid lubatud
Merimetsa mets. Fotol oleval asfaltkattega teel on lapsevankrid lubatud Foto: Liis Treimann

Murelik lugeja kurtis Postimehele, et linn on keelanud Merimetsa terviseradadel lapsevankriga liikumise. Linnaosavalitsus põhjendab otsust sellega, et metsa alla rajatud jooksurada on lapsevankri jaoks liiga kitsas.

Tallinna Merimetsa terviseradade infostendil on alumises ääres märk, mis keelab terviserajal lapsevankriga liikumise. «Ma ei saa päris täpselt aru, mida see vanker metsatukas paha teha saab, küll aga kuluvad nii lapsevanematele kui ka pisikestele põnnidele värske õhk ja liigutamine kahtlemata ära,» kirjutas Postimehe lugeja.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse pressiesindaja Raivo Loti sõnul on Merimetsa rajatud jooksurajad küllaltki kitsad, seetõttu peeti vajalikuks ohutuse eesmärgil lapsevankritega jalutajaid rajale mitte lubada.

«Lapsevankritega on ohutum ja mugavam jalutada mööda Stroomi rannapargis olevaid asfaltteid või kui siiski on soov minna metsa jalutama, siis on metsas küllaldaselt ka teisi radu, kus saab jalutama minna,» soovitas Lott.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Õnne Pillaku sõnul on Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse keelamispoliitika põhimõtteliselt vale. «Tõeliselt lastesõbralik linn selliselt ei käitu. Põhja-Tallinna linnaosavalitsus peaks tõsiselt kaaluma oma otsuse mõistlikust ning eemaldama keelumärgid või vahetama need tähelepanu juhtivate märkide vastu,» ütles Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles