Politsei sai Rahumäel tervisesportlast rünnanud mehe kirjelduse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga. Foto: Eero Vabamägi

Eile Rahumäe kalmistu taga tervisejooksu teinud ja kallaletungi ohvriks sattunud naisterahvas tegi politseile avalduse ning alustatud on kriminaalmenetlust. Politseile on teada ka ründaja isikukirjeldus.

Naisterahva sõnul on ründaja umbes 30aastane, lühikest kasvu (165-167 cm) ja kõhna kehaehitusega mees, kellel on tumepruunid pikemad juuksed. Ründaja kandis ka mustade raamidega prille.

Tütarlaps käis eile ka politseis ning tegi avalduse ning Põhja prefektuuri kinnitusel on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, et kätte saada kahtlustatav ja selgitada välja, mis ikkagi päise päeva ajal terviserajal juhtus.

Facebookis kirjeldab noorem naisterahvas, kuidas ta langes eile kella 14 paiku Tallinnas tervisejooksu tehes kallaletungi ohvriks.

«See juhtus Rahumäe kalmistu taga oleval metsarajal, kus ühel pool on kalmistu kõrge sein ja teisel pool järsak alla liivale,» kirjeldas tüdruk Postimehele.

Politsei kinnitusel helistas kella 15 paiku rünnakuohver ka häirekeskusesse ning andis teada, et umbes tund varem oli teda Rahumäe kalmistu lähedal oleval tervisrajal rünnanud mees.

Naine jooksis kõrvaklapid peas, kui kuulis äkki metalset kolinat. «Nagu võtmed koliseks. Vaatasin selja taha ja mu hirmsaim õudusunenägu sai teoks. Sellel mehel oli haiglaslik pilk, tal jooksis suust peaaegu et ila. Tal olid käerauad! Ma lootsin veel viimase hetkeni, et ta lihtsalt möödub, kuni ta tuli mulle kallale. Me rüselesime maas pool minutit, minut, seda aega on raske hinnata. Ta ütles mulle «rahune, rahune, rahune». Mõtlesin, et mis mõttes ma rahunen. Kui ma nüüd alla annan, siis leian ennast käeraudadega aheldatult kuskilt uberikust,» kirjeldas naine, kes enda sõnul tagus meest jalgadega ja tõmbas juustest.

«Viimane löök vastu lõugu viis ta tasakaalust välja, ta kukkus. Ajasin ennast kiiruga püsti, rebisin end ta haardest lahti ja tegin vist oma elu kiireima jooksu tagasi, kuni nägin teisi inimesi. Minul vedas, kuid keegi ei tea, kui palju noori naisi on tema ohvriks langenud. Palun ärge käige üksi metsaradadel jooksmas, isegi mitte päeval, sest iial ei tea, millised haiged inimesed ringi liiguvad!» soovitab naine.

Politsei pressiesindaja Helen Uldrich ütles, et sündmuskohale eile patrulli ei saadetud, kuna juhtunust teatati politseile viivitusega ja politsei praktika kohaselt ei ole sellisel juhul kedagi enam kahtlustatavana sündmuskohal kinni pidada võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles