Kindlustus on saanud neljalt suuravariis osalenult kahjunõude

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt. Foto: Martin Ilustrumm

16. mail Tallinnas Tartu maantee ja F. R. Kreutzwaldi tänava ristmikul juhtunud 14 vigastatuga liiklusõnnetuse osalised saavad kahjunõuetega pöörduda PZU Kindlustuse poole, praeguseks on laekunud nelja inimese nõuded.

Mõlemal õnnetuses osalenud sõidukil oli PZU väljastatud kohustuslik liikluskindlustus, kuigi BMW-l kehtis see vaid 10. aprillini ning õnnetuse hetkel sõidukil kehtivat poliisi ei olnud. Antud juhul peab kahju hüvitama viimase poliisi väljastanud selts.

PZU Kindlustuse kahjukäsitluse ja klienditeeninduse osakonna juhataja Eero Link ütles BNS-ile, et kindlustus saatis 14 isikule juhised, mida tuleb teha kahjuhüvitise taotlemiseks ning esmaspäeva seisuga on laekunud nelja inimese nõuded. «Infot hüvitamise kohta on küsinud veel üks inimene,» lisas ta.

Valdavalt on Lingi sõnul nõuetes nimetatud kahjustunud isiklikke esemeid, nagu näiteks prillid, telefonid, riided. «Ravikulude esmased nõuded jäävad hetkel paarisaja euro piiresse, sisaldades haigla voodipäevatasu, transporti haiglast koju ja mõningaid ravimeid. Samas võib prognoosida, et suuremad raviarved laekuvad mõne aja möödudes haigekassa ja haiglate poolt, mille siis tasume,» ütles Link.

Isikukahjude maht sõltub paljuski sellest, kui suured on vigastused, kui palju ravi ja paranemine aega võtab ning kuivõrd õnnetus mõjutab näiteks inimese edasist töövõimet. «PZU Kindlustus on hetkel eraldanud hüvitisteks 75 000 eurot, kuid täpne maht selgub kahjukäsitluse käigus,» lisas Link.

Politsei sai 16. mai hommikul kella 9.50 paiku teate liiklusõnnetusest Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul. Esialgsetel andmetel sõitis 22-aastane mees BMW-ga mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal ning põrkas kokku Kreutzwaldi tänavalt vasakpöördega Tartu maanteele keeranud Mercedez-Benziga, mida juhtis 42-aastane naine. Senistel andmetel eiras BMW juht punast foorituld.

Liiklusõnnetuses osales kokku kaks sõiduautot ning vigastada sai praegustel andmetel 15 inimest. Sündmuskohalt viis kiirabi haiglasse 13 inimest. Kiirabi viis kannatanud Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ning lastehaiglasse, üks kannatanu toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Politsei ja prokuratuur käivitasid õnnetuse asjus kriminaaluurimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles