Lasnamäele Priislesse kerkib logistika- ja tööstuspark

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priisle tööstuspark
Priisle tööstuspark Foto: Hammerhead OÜ

Juunikuus alustatakse Lasnamäel uue logistika- ja tööstuspargi ehitust. Priisle Äriparki plaanitakse rajada kokku ligi 22 000 ruutmeetrit uusi lao- ja tööstuspindasid koos büroo- ja esindusruumidega.

Tööstuspark on eriline seetõttu, et kõik äripargi kontori- ja laopinnad on eraldi köetavad ja eraldi ventileeritavad, seega saab iga üüripinna kasutaja ise valida oma ruumide sisetemperatuuri ja õhuvahetuse.

Priisle Äripargi hoonete katustele paigaldatakse päiksepaneelid, mis võimaldavad saadavat energiat kasutada hoone igapäevase energiavajaduse katmiseks. «See aitab kokku hoida elektrienergiale tehtavaid kulutusi ja vähendada nii arendaja kui rentnike ökoloogilist jalajälge,» ütles Hammerhead OÜ juhatuse liige Allan Kool.

Priisle tööstuspark
Priisle tööstuspark Foto: Hammerhead OÜ

Oma asukoha, suuruse ja paigutuse poolest sobivad äripargi üüripinnad eelkõige väiksematele ettevõtetele, kuid suuremate pindade jaoks saab laoboksid omavahel ühendada. «Igal äriboksil on oma esinduslik klaasfassaad ja isiklik sissesõit otse tänavalt, seetõttu sobivad need rendipinnad hästi just väikestele esinduslikele ettevõtetele. Lisaks asub Priisle Äripark Tallinna linna sees, kus tööjõu ja ühistranspordiga on kindlasti kergem, kui väljaspool pealinna piire tegutsevatel ettevõtetel» rõhutas Kool.

Rajatav äripark laiub Tallinnas Lasnamäe linnaosas kokku 3,1 hektarisel maa-alal ning on plaanitud valmis ehitada neljas etapis. Esimese etapi ehitus algab juunis-juulis 2015 ja valmib hiljemalt jaanuaris 2016. Projekteerimis- ja ehitustööd teostab Eventus Ehitus OÜ. Äripargi arhitekt on Ivo Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles