TOPi arenduse vastu võitlemine viis Pirita Seltsi pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Olümpiapurjespordikeskus
Pirita Olümpiapurjespordikeskus Foto: Toomas Huik

MTÜ Pirita Selts esitas Harju maakohtule pankrotiavalduse, kuna Pirita elanike huvides kohtus käimine tõi seltsile liialt suured kohustused.

Selts soovis kohtus tühistada Tallinna linna detailplaneeringu kehtestamise Pirital Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse (TOP) alal. Selts leidis oma kaebuses, et Pirita üldplaneeringu muutumine ei ole piisavalt põhjendatud. Selts leidis ka, et detailplaneeringus ja selle kehtestamise otsuses ei ole planeeringulahendusi põhjendatud ega esitatud kaalutlusi, miks just selline lahendus on proportsionaalne selle piirkonna ja kogu linna tasakaalustatud ruumilise arengu tagamiseks.

«Planeerimismenetluses on oluliselt rikutud menetlusnorme, sealhulgas puuduvad analüüsile tuginevad ruumilise arengu eesmärgid ning nendele tuginevad planeeringulahenduste põhjendused,» seisis kaebuses.

Tänavu märtsi keskel riigikohtust tulnud lõpliku otsusega sai siiski selgeks, et Pirita Selts kaotas kohtuvaidluse. Ühtlasi tuli seltsile kohustus hüvitada ka vastaspoole kohtukulud.

«Pirita Seltsi kohtukulusid rahastasid toetajad. Arutades toetajatega vastaspoole kohtukulude katmise võimalusi jõudis juhatus järeldusele, et nende kulude katmine ei pruugi õnnestuda,» ütles MTÜ Pirita Selts juhatuse liige Lea Nilson.

«Selle tõttu esitas seltsi juhatus 16. märtsil Harju maakohtusse avalduse pankrotimenetluse algatamiseks, et seda ainsat nõuet Pirita Seltsi vastu menetleda seaduslikult ja nõude esitaja huve arvestades. Edasisi tegevusi viis läbi kohtu poolt määratud pankrotihaldur,» lisas Nilson.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul toimus lõppeval nädalal MTÜ Pirita Selts pankrotiavalduses kohtuistung, kus vaadati läbi ajutise halduri aruanne. «Vara puudumise tõttu tegi kohus 21. mail kõigile pankrotimenetlusest huvitatud võlausaldajatele ettepaneku tasuda pankrotimenetluse deposiit,» selgitas Ots.

Kui deposiit tasutakse, kuulutab kohus pankroti välja. «Kui deposiit ei tasuta, lõpeb menetlus raugemisega pankrotti välja kuulutamata. Pankroti- või raugemise määruse teeb kohus 12. juunil,» lisas Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles