Video Maijooksult: mida tegid mehed samal ajal, kui naised jooksid?

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuulist ja veidi jahedat ilma trotsides tuli täna Tallinna lauluväljakule Maijooksust osa võtma 14 000 naist. Mida tegid aga mehed samal ajal, kui naised rajal olid? Vaata videost!

Siis, kui naised endast jooksurajal viimast andsid, said mehed meestehoius maitsva toiduga keha kinnitada, laste järgi vaadata ning põnevatest võistlustest osa võtta. Nii korraldati neile näiteks õhupalli täispumpamise võistlus.

Mõistagi elasid paljud oma prouadele kaasa ka raja ääres, nende hulgas ka Sulev, kelle väike tütar oli juba hommikul oma jooksud jooksnud. «Maijooksul ei ole me kindlasti esimest korda, see on juba nagu traditsioon. Naine jooksis siin algusaastatel ajavõtuta, sai iga aasta järjest paremaks. Ka sel aastal tuleb loodetavasti parem aeg kui eelmisel aastal,» rääkis mees ning lisas, et raja ääres seismise üle väga ei nukrutse, sest tema jaoks on olemas teised jooksud.

Rajalt tulnud naisterahvad olid väsinud, ent rahulolevad. Neljandat korda Maijooksul osalenud Helena muljetas, et jooks läks väga kiirelt ning oli raske, kuid ta on väga rahul. Mis aga innustab uuel aastal jälle jooksule tulema? «See tunne, mis praegu on! Oled endast parima andnud, see on kõige parem tunne,» kirjeldas noor naine oma emotsioone. 

Ikka ja jälle on Maijooksust osa võtma tulnud ka Jekaterina Patjuk, kes jooksu neljandat aastat järjest võitis. Tema jaoks oli tänane jooks raskem, kui eelmisel aastal. «Seisund on hea, siin on mõnus atmosfäär jooksmiseks. Ei tea veel täpselt, kui kiiresti ma jooksin, ma lihtsalt jooksin, aga tunde järgi võin öelda, et natukene aeglasemalt kui eelmisel aastal. Aga iga kord ei saagi väga kiiresti joosta,» ütles võitja Postimehele.

Just finišijoone ületanud Anne kirjeldas, et jooks möödus üldiselt normaalselt, aga teine pool läks raskeks, kuna ta alustas liiga kiiresti. Naine julgustas teisigi Maijooksule tulema: «Isegi, kui paar korda nädalas käid pool tundi jooksmas, siis vähemalt sörkides jõuad selle kindlasti läbi teha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles