Suur galerii: SEB Maijooksule tuli 14 000 liikumisharrastajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. korda toimuv igakevadine suurim liikumissündmus SEB Maijooks tõi täna Tallinna Lauluväljakule kokku 14 000 naist. Kõige kiiremini läbis raja aegade parimaks maijooksjaks tituleeritud Jekaterina Patjuk.

Täna Tallinna Lauluväljakul toimunud SEB Maijooksu võitis juba neljandat korda Jekaterina Patjuk Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist ajaga 22 minutit ja 59 sekundit. Patjuk ütles vahetult pärast finišit Postimehele, et tänane jooks oli raskem, kui eelmisel aastal, kuid seisund on siiski hea ning ümbritsev atmosfäär oli jooksmiseks mõnus. «Ei tea veel täpselt, kui kiiresti ma jooksin, ma lihtsalt jooksin, aga tunde järgi võin öelda, et natukene aeglasemalt kui eelmisel aastal. Aga iga kord ei saagi väga kiiresti joosta,» sõnas võitja.

Teise koha sai 23 minuti ja 23 sekundiga Liina Luik ning 33 sekundit hiljem jõudis finišisse õde Lily Luik. Jooksu tulemusi saab vaadata siit. 

Traditsioonilisest kevadisest tervisespordipeost sai osa üle 14 000 erinevas vanuses liikumisharrastaja. Seekordsel SEB Maijooksul oli esindatud 416 ettevõtet ja kollektiivi. Suurima ettevõtte karika sai neljandat aastat järjest Ericsson Eesti AS.

SEB Maijooksu noorim osavõtja oli 9-kuune Merilin, kes läbis seitsmekilomeetrise raja koos emaga. Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 82-aastane Sinaida. Kolmkümmend osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, 10 osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi, koguni 212.

SEB Maijooks pakkus lisaks naistele mõeldud jooksu- ja käimisrajale ning Draakoni lastejooksudele mitmekülgset tegevust ka meestele – avatud oli Ericssoni Meestehoid, kus jagus tegemisi terveks päevaks. Muusika-aasta puhul tervitas finišis maijooksulisi Politsei ja Piirivalve orkester. Kevadkontserdil astusid üles Curly Strings ja Karl-Erik Taukar.

Kahekümne üheksas Maijooks toimub Tallinna Lauluväljakul 21. mail 2016. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles