Viimsis toimub võimupööre

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Viimsi vallavanem Jan Trei ja volikogu esimees Priit Robas astuvad tagasi. Tagasiastumine on tingitud sisemistest vastuoludest Viimsi volikogus.

Jan Trei ja Priit Robase tagasiastumise otsus tulenes võimukoalitsiooni kahe osapoole, Aarne Jõgimaa juhitud valimisliidu Parteivaba Viimsi ja valimisliit Rannarahva otsusest moodustada uus võimuliit Märt Vooglaiu poolt juhitud opositsiooniga (Reformierakond, Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond).

Uus sündinud võimuliit kutsub lähiajal kokku korralise volikogu, kus langetatakse otsused, milline saab olema uue vallavalitsuse koosseis, kes Viimsis valla juhtimist jätkab. Samuti valib uus koalitsioon volikogu esimehe, uued volikogu komisjonide esimehed ja liikmed.

Tagasiastumisega väldivad Jan Trei ja Priit Robas umbusaldamist, mis oli planeeritud järgmisele volikogu istungile. Umbusaldusavaldus esitati opositsiooni poolt eelmisel volikogu istungil, ent siis ei olnud veel piisavalt hääli koos. Postimehele teadaolevalt lepiti võimupöördes lõplikult kokku sel nädalal. Kokkuleppe kohaselt saab Jan Trei asemel vallavanemaks reformierakondlane Aivar Ild, kes on ka varem Viimsi vallavanemana ametis olnud.

«Jõudsime algatada Viimsi elanike jaoks oluliste objektide ehituse, tõsta õpetajate palku ja sotsiaaltoetusi. Loodan siiralt, et meie alustatud ehitustööd - Viimsi reoveepuhasti, kaasaegse jalgpalliväljaku ja staadioni ehitus jätkub sealt, kus meie tööd pooleli jäid,» avaldas Trei lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles