Video: kurikuulsa ristmiku ületas tunniga keelava fooritule ajal 14 autot

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees jälgis täna eksperimendi korras tunni aja jooksul Tallinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikku, kus laupäeval juhtus 14 vigastatuga liiklusõnnetus. Ajavahemikul kell 13.01-14.01 ületas ristmiku keelava kollase või punase fooritule ajal 14 autot.

Laupäeva hommikul põrkas mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud 22-aastase Gregori juhitud BMW kokku Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret teinud Mercedesega, mida juhtis 42-aastane Eve.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus üks autodest otsa ohutussaarel seisnud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, nelja-aastasele poisile ja üheksa-aastasele tüdrukule. BMWs oli lisaks juhile kolm inimest, Mercedeses oli kokku viis inimest.

Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse punase tulega ristmikule välja sõitnud BMW juht, kellel tuvastati ka alkoholijoove. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvialusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles