Fotod: Tehnopoli linnak saab värske ilme

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberneetika maja
Küberneetika maja Foto: Tehnopol

Suve hakul alustab Tehnopol põhjalikku uuenduskuuri, mille käigus saab värske ilme kogu teaduspargi linnak.

Sel ja tuleval aastal rekonstrueeritakse Küberneetika maja 3-6 korpused. Esimesed asukad peaksid uutesse ruumidesse kolima juba 2016 aasta alguses. Tööde käigus renoveeritavatesse Küberneetika maja korpustesse tulevad kõrgekvaliteedilised büroopinnad, pooltööstuslikud labori-ja tootmispinnad ning keldrikorrusele ladustamisruumid

Tallinna Teaduspargi Tehnopol arendusjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tegemist väga mahuka ning Tehnopoli ärilinnaku jaoks märgilise arendusega: «Meie eesmärk on kujundada Teaduspark Tehnopolist mitte ainult Läänemere, aga ka Euroopa mastaabis silmapaistev linnak, mis oleks eelistatud asukohaks ja kohtumispaigaks innovaatilistele ettevõtetele, teadlastele ja üliõpilastele. Väga oluliseks aspektiks õige sünergia tekkimisel on füüsiline keskkond, mille arendamine kaasaegseks ja targaks linnakuks on meie lähiaastate olulisemaid tegevusi.»

Uue ilme saab lisaks Küberneetika majale ka väliskeskkond
Uue ilme saab lisaks Küberneetika majale ka väliskeskkond Foto: Tehnopol

Küberneetika hoones tegutseb enam kui 50 tehnoloogiapõhist ettevõtet, teiste seas Fujitsu Estonia, Karl-Storz ja Martem. Rekonstrueerimise käigus ehitatakse renditavad pinnad välja kliendi soovidest lähtuva ruumiplaneeringuga. Uuenduskuuri läbivad korpuste fassaadid ja katused ning hoone varustatakse kaasaegse ventilatsiooni, jahutussüsteemi ja kommunikatsioonidega. Renoveerimise järgselt saavad täiseti uue ilme ka Küberneetika maja sisehoovid.

Küberneetika maja ehitustööde hankele laekus 6 pakkumust, millest tunnistati edukaks Ramm Ehituse OÜ, AS Parmeron ja Mitt & Perlebach OÜ ühispakkumus, kogumaksumusega 3,68  miljonit eurot.

Projekti raames on plaan välja ehitada linnaku kõnnitee
Projekti raames on plaan välja ehitada linnaku kõnnitee Foto: Tehnopol

Aastatel 2013-2014 renoveeriti täielikult Küberneetika maja 1 korpus. 2015-2016 aastal renoveeritavate korpuste ja linnaku arengu jaoks vajaliku rahastuse saamiseks viidi läbi laenuhange, mille võitis Danske Bank. Laenusumma 4,5 miljonit eurot investeeritakse lisaks renoveeritavale hoonele ka linnaku üldilme parendamisse. Projekti raames on plaan välja ehitada linnaku kõnnitee, teha ümberkorraldusi parkla aladel ning sellega kaasnevaid heakorratöid. 

Tehnopoli linnak asub Mustamäel, TTÜ vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles