Läheb lahti: teeremont muudab Tallinnas autoga liiklemise raskeks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suumi sisse ja klõpsa värvilistele joontele (hallid on ümbersõidu soovitused):

Tallinna suvine liikluspõrgu juhatatakse sisse järgmisel esmaspäeval, 25. mail, kui Eleringi kõrgepingekaabli paigaldustööde tõttu suletakse Narva maantee linnast väljuv sõidusuund Laikmaa tänava ja Pronksi tänava vahelisel lõigul.

«Sealt lastakse läbi ühistransport. Narva maantee linna siseneval suunda esialgu muudatusi ei tule,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Alates 1. juunist pikeneb Narva maantee suletav lõik kuni Petrooleumi tänavani. 1. juunist kuni 30. augustini saavad Laikmaa tänava ja Petrooleumi tänava vahelisel Narva maantee lõigul mõlemas suunas sõita vaid ühissõidukid. «Linna siseneval suunal on ümbersõit Tuukri ja Ahtri tänava kaudu või Laagna tee ja Gonsiori tänava kaudu või Peterburi tee ja Tartu maantee kaudu. Kõik sõltub sellest, kust inimene teele asub ja milline on tema sihtkoht.

Linnast väljuval suunal on ümbersõit Raua ja Vilmsi tänavate kaudu või siis jällegi Gonsiori-Laagna tee või Tartu maantee-Peterburi tee kaudu,» lausus Harjo.

Ta lisas, et liiklusmuudatustest teatavad tahvlid on juba tükk aega tänavatel väljas olnud, aga elu näitab, et autojuhid neid eriti ei märka ja sattuvad segadusse, kui tee sulgemise hetk kätte jõuab.

Narva maanteega ristuvad suunad, nagu näiteks Jõe-Pronksi jäävad avatuks ning ühissõidukite peatused ja marsruudid Narva maanteel käivate tööde tõttu ei muutu.

Eelnevale lisaks suletakse 25. maist 31. augustini Kadriorus remonttööde tõttu ka Weizenbergi tänav Narva maantee ja Poska tänava vahel.

Alates 1. juunist kuni augusti lõpuni suletakse täielikult Majaka tänav, kus praegu sõidab veel ühistransport. Praegu trammi asendav bussiliin nr 42 suunatakse ümbersõidule Tartu maantee ja Peterburi tee kaudu. «See tähendab, et Majaka tänava elanikel tuleb siis peatusse jõudmiseks tunduvalt rohkem kõndida. Seoses Majaka tänava sulgemisega muutub ka bussiliinide nr 50 ja 58 peatuse «Pae» asukoht, mis viiakse ajutiselt üle Pae tänavale bussiliinide nr 7 ja 13 samanimelisse peatusse,» selgitas Harjo.

Alates 25. juunist kuni 25. augustini tehakse remonti ka Viru bussiterminalis ja seetõttu viiakse busside peatused terminalist välja Hobujaama ja Laikmaa tänavale.

Juulikuusse on kavandatud ka Viru ringi trammipöörangute vahetus ja sel ajal ei sõida Tallinnas ükski tramm. Sel ajal pikendatakse bussiliini nr 42 Koplini. Trammipausi täpne aeg on veel täpsustamisel.

Alates 25. juunist kuni 31. augustini suletakse seoses teeremondiga liiklus Tammsaare tee lõigul Järvevana teest kuni Tondi tänava ristmikuni. 21. juunist kuni 20. juulini on suletud Mustamäe poole minev suund ja 20. juulist kuni 30. augustini Järvevana tee poole minev suund. Samas jääb mõlemas suunas avatuks üks sõidurada. «Loodame, et pärast jaanipäeva liiklussagedused veidi vähenevad, aga probleeme saab Tammsaare teel ilmselt olema. Võimalikud ümbersõidud on üle Nõmme või üle Tondi või Tehnika tänava kaudu, aga head lahendust siin ei ole,» nentis Harjo.

Kesklinnas suletakse alates 1. juulist kuni 31. augustini kapitaalremondiks veel Lastekodu tänav.

Alates 1. juulist kuni 31. augustini käivad rekonstrueerimistööd ka Nõmmel Valdeku tänaval ning endist viisi on suletud ka rekonstrueeritav Hiiu tänav. Vabaduse puiestee kaudu sõitjatele on hea uudis see, et seal praegu käiv veekollektori remont peaks selle nädalaga ühele poole saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles