Tallinn võõpab trollid suvel sinivalgeks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kujundus
Uus kujundus Foto: TLT

Nagu busside ja trammide puhul, kavatseb Tallinn võtta sarnase visuaalse kontseptsiooni kasutusele ka trollidel. Esimesed uuemat tüüpi Solarise trollid loodetakse sinivalgeks värvida suvel.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) on uute ühissõidukite puhul hakanud kasutama kolmevärvilist rombidega kontseptsiooni. Kontseptsiooni kohaselt värvitakse bussid rohevalgeks, trollid sinivalgeks ja trammid punavalgeks. Uute busside ja trammide puhul on kontseptsioon juba kasutusel, ent esimesed trollid võõbatakse sinivalgeks alles suvel.

Tallinn plaanib sinivalge kontseptsiooni kasutusele võtta uuemate Solarise trollide puhul, vanade trollidega esialgu midagi ette ei plaanita võtta. Sinine lahendus võib aga tulevikus tänavapildist sootuks kaduda, sest linn on võtnud suuna, mille kohaselt asendatakse trollid hübriidbussidega, mis värvitakse roheliseks. Aasta lõpus saabub Tallinnasse 24 hübriidbussi.

Uued bussid värvitakse kohe rohevalgesse kujundusse, sama tehakse järelturult hangitud bussidega. Varasemaid, enne kahe ettevõtte (TAK ja TTTK) ühendamist ostetud busse üle ei värvita, need jäävad sõitma endise TAKi värvides.

Uued CAF-trammid saavad kõik olema punavalged ning esimesed uue kujundusega trammid on juba ka liinile jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles