Tallinna linnavalitsus koostas esimese lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule 2015. aasta esimese lisaeelarve eelnõu, mille kohaselt suureneb linnaeelarve maht ligi 34,5 miljoni euro võrra.

Lisaeelarve vastuvõtmisel suureneb linna eelarve sissetulekute ja väljaminekute maht 34,5 miljoni euro võrra ning 2015. aasta linnaeelarve täpsustatud mahuks kujuneb 563,7 miljonit eurot, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Lisaeelarve suurendab investeeringuteks ette nähtud kogusummat 13,6 miljoni euro võrra, investeeringuteks saavad raha juurde kõik valdkonnad, sealhulgas paljud linna hallatavad asutused vajalike remonttööde teostamiseks või lõpetamiseks. Sellest 7,1 miljonit eurot moodustavad eelmisest aastast ülekantavad investeerimistegevused ja täiendavalt lisandub investeeringuteks 6,5 miljonit eurot.

Kultuurikatla rekonstrueerimise projektile eraldatakse 1,2 miljonit eurot, samuti eraldatakse vahendeid koolide renoveerimiseks ning teede ja tänavate renoveerimiseks. Täiendavad vahendid on ette nähtud Gonsiori tänava rekonstrueerimise ja  Haabersti ristmiku rekonstrueerimise projektile, samuti Õismäe Vene Lütseumi remondiks ja linna haldushoonete remondiks.

Eesti Ühistupanga asutamiseks eraldatakse lisaeelarvest 5 miljonit eurot, mis kantakse kuni finantsinspektsioonilt loa saamiseni notari deposiiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles